Ölçütsüz ve adaletsiz sözlü notu veren lise hocası hakkında ne yapılır?

• Konuyu başlatan Ahhah
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.494

Ahhah

Decapat
Ders edebiyat. Hoca yazılı notunun altında ve bir ölçüte dayanmayan notlar veriyor. Velisiyle tartışma yaşadığı kişiye kasıtlı bir şekilde yüksek verirken geri kalan kişilere adaletsizlik yaptığını düşünüyorum. Nereye şikayet edebilirim? Kendisiyle iletişim kurmayı sonuna kadar denedim ama geri adım atmayıp ortalamamı düşürmekte ısrar ediyor. Beni çok beğendiğini belirtiyor ama velisi asker olan ve sınıf içinde ciddi problemler yaratan bir çocuğa benden daha yüksek not veriyor.

Hoca sözlü notunu kafasına göre verebilir, buna yapabilecek bir şey maalesef yok.
Öyle bir şey yok hocam. Alınmayın ama daha önceki sözlerinizi de göz önünde bulundurarak eğitim konusunda pek bir şey bildiğinizi düşünmüyorum. Yıl 2022 ben hayatımda hiç böyle bir not sıkıntısıyla karşılaşmadım ve art niyet olduğu, öğrenci lehine düşünülmediği açık. O öğrenciyle uğraşmak istiyorsa öğrenci de onunla uğraşır. Notlarlar kimsenin hayatını kötü yönde belirleyemez.

Kardeşim, cevabını madem biliyorsan gelip burada neden konu açıyorsun? Sözlü notları hoca inisiyatifine bırakılmış bir şeydir ve şu şu sebepten dolayı düşük verdim diyebilir. Hiç kimse de bir şey diyemez, en fazla idare çağırıp sorabilir. İdareye de gerekli açıklamayı yaptıktan sonra o da karışamaz. Git şikayet et, sonuç çıkmaz.

O öğrenciyle uğraşmak istiyorsa öğrenci de onunla uğraşır

Aynen aynen, uğraşırsınız. O maaşını almaya devam eder, siz de aldığınız düşük notla durursunuz.

Kardeşim, cevabını madem biliyorsan gelip burada neden konu açıyorsun? Sözlü notları hoca inisiyatifine bırakılmış bir şeydir ve şu şu sebepten dolayı düşük verdim diyebilir. Hiç kimsede bir şey diyemez, en fazla idare çağırıp sorabilir. İdareye de gerekli açıklamayı yaptıktan sonra o da karışamaz. Git şikayet et, sonuç çıkmaz.

Aynen aynen, uğraşırsınız. O maaşını almaya devam eder, siz de aldığınız düşük notla durursunuz.
:D sorduğum şey nereye ve nasıl şikayet edeceğim. Ona da cevap vermedin.

Akıl almadan iş yapmıyorum merak etme, senin sözde bilgi birikimin nereden geliyor bilmiyorum ama hocayı şikayet etmeye karar vermeden önce belli başlı lise öğretmenlerine akıl danıştım ve onlar da bunun sıkıntılı bir davranış olduğunu söylüyor.

Devlet okulunda deneme yapmak bile yasa dışıdır, denemeye göre puan vermeyi siz düşünün. Kimseyi dinlemeyin, il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine şikayet edin. O okulu yıkarlar.

Cevabını zaten kendin farklı konuda vermişsin, buraya şikayet edebilirsin. Olmazsa CİMER'e yazarsın, iyi günler.

Akıl almadan iş yapmıyorum merak etme, senin sözde bilgi birikimin nereden geliyor bilmiyorum ama hocayı şikayet etmeye karar vermeden önce belli başlı lise hocalarına akıl danıştım ve onlar da bunun sıkıntılı bir davranış olduğunu söylüyor.
Siz zaten kafaya koymuşsunuz. Cimer veya il milli eğitime gidebilirsiniz.

Cevabını zaten kendin farklı konuda vermişsin, buraya şikayet edebilirsin. Olmazsa CİMER'e yazarsın, iyi günler.
Bariz yasadışı bir şeyi şikayet etmek ayrı, farklı taraflara çekilecek bir konuyu şikayet etmek ayrı :D ayrıca o konuda da yanlış bilgilendirme yapmışsın.

:D sorduğum şey nereye ve nasıl şikayet edeceğim. Ona da cevap vermedin.

Akıl almadan iş yapmıyorum merak etme, senin sözde bilgi birikimin nereden geliyor bilmiyorum ama hocayı şikayet etmeye karar vermeden önce belli başlı lise öğretmenlerine akıl danıştım ve onlar da bunun sıkıntılı bir davranış olduğunu söylüyor.
Konuştuğun kişi bir öğretmen zaten, muhtemelen yașın kadar öğretim tecrübesi var. Sorunuza gelirsek de CİMER üzerinden şikayet edebilirsiniz lakin bir sonuç çıkacağını düşünmeyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı