Öldükten sonra ne olacak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazısına göre sonsuz bir uyku. Bazısına göre ise bir başlangıç. Bazısına ise bir uykudan uyanma. Tartışmaya çok açık bir konu. Fakat tartışıldıkça heyecan veren bir konu. Öldükten sonra sizce ne olacak?
Bu soru cok ilginctir ki bazilarina gorede bi simulasyondanda uyanma olayidir ben buna inaniyorum bizim yasadigimiz hayat tamamen sims gibi (yanlis anlamayin Allahin varligina inaniyorum ama cogu zmana bu dusuncede aklimdan cikmuyor degil
 
Bu tarz kavramları belki sizden daha iyi bildiğim için saçma geliyordur.

Hocam ben bir şeye saçma demedim konuya yeni geldim zaten sakinleşin :D sadece mesajı görünce belirtmek istedim.

Bu soru cok ilginctir ki bazilarina gorede bir simulasyondanda uyanma olayidir ben buna inaniyorum bizim yasadigimiz hayat tamamen Sims gibi (yanlış anlamayin Allah'in varligina inaniyorum ama cogu zmana bu dusuncede aklimdan cikmuyor degil.

Kanka Allah'a inanman yetmiyor ki. Imanın 6 sarti vardir biri de ahirete inanmaktir.
 
"Ölümden korkmuyorum. Doğmadan önce milyarlarca, milyarlarca yıl ölüydüm ve bundan en ufak bir rahatsızlık duymamıştım.." Mark Twain
 
Her şeyi Allah’tan beklemen dinde de doğru değil zaten. Elinden geleni yapıp dua ile Allah’tan beklersen Allah sana ya bu dünyada ya da öbür dünyada doğru olanı verir. Vucüdümuzdaki yaklaşık 100.000 KM damarında kendiliğinden oluşması tesadüf değildir heralde. Ya da örneğin diyaliz makinesi günde 400 litre kan temizleyebiliyorken 2-3 filtreye sahip ve yaklaşık 90 KG. Böbreklerimiz ise günde 1500 litre kan temizliyor ve 2.4 milyon filtreye sahip sadece 100 gr. Buda mı kendiliğinden oldu? Ağızından çıkan ses dalgalarının düzenli sistematik atom hareketleriyle kulağa sesin ulaşmasından dolayı konuşabiliyoruz. Buda mı tesadüf?
Evet, başka soru?
 
Öldükten sonra zeus phosedon ve ares bizi diğer tarafta bekliyecek. Ve biz gerçektik ama siz bize inanmadınız diyerek, yıldırımlı çatalı totomuza batıracaklar. Çok ciddiyim.
 
Sonsuz bir uyku olduğuna inanıyorum ama daha güzel bir şey çıkmasını isterdim.
 
Anlattım anlamıyor boşver. Çelişkiler içerisinde her şeyin tesadüfen var olduğu dünyasında yaşamaya devam edebilir.
Bu ayın yarıldığı dönem neden birtek arap bedevilerine yarılıyor bu ay? neden yazı bulunduğundan beri bütün önemli olayları gerek resim çizerek gerek yazıya dökerek birşekilde kaydeden insanoğlu, neden böyle büyük bir olayı kayda dökmedi? Ben söyleyeyim, çünkü öyle birşey olmadı.
 
Ben Yunan mitolojisine inanıyorum.

Bu ayın yarıldığı dönem neden bir tek Arap bedevilerine yarılıyor bu ay? Neden yazı bulunduğundan beri bütün önemli olayları gerek resim çizerek gerek yazıya dökerek bir şekilde kaydeden insanoğlu, neden böyle büyük bir olayı kayda dökmedi? Ben söyleyeyim, çünkü öyle bir şey olmadı.

Ya da neden sadece Arapça konuşuyor?
Mesela Türkçe, İngilizce, Japonca, Çince, Fransızca, Almanca, Avustralya'da ki aborjinler Arapça mı öğrenmeli?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı