Öldükten Sonra Ne Var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam bu konu her insanın inancına göre değişir. Sonuçta bir madde döngüsü olacak. Topraktan geldik toprak olacağız. Kur'an da Sırat Köprüsü ile ilgili ayet yoktur. Fatih'a Suresinde geçen Sırat-ı Müstakil bu dünyada izlenmesi gereken doğru yoldur. Bununla ilgili en güzel açıklamayı arkadaşım @317678 yapmıştı.

Kur'an-ı Kerim'de ayet olmasa da Hadis-i Şerifler vardır. "Mahşerde muhakeme ve muhasebe işlerinden sonra Cehennemin üzerinde bir köprü (Sırat) kurulur "(Buhari, Müslim, Tirmizi'den naklen Mansur Ali Nasıf, Tâc, V, 394-395).

+
"Cehennemin ortasına sırat (köprüsü) kurulur. Oradan peygamberlerden ümmetleri ile beraber geçenlerin ilki ben olacağım. Peygamberlerden başka o gün kimse konuşamaz, peygamberlerin sözleri de 'Ey Allah'ım, kurtar kurtar.' olur." (Buhari ve Müslim'den naklen, Tâc, V, 377-378).
Edit: Sırat-ı Müstakil değil Müstakim*'dir :)
 
Bu soruya cevap bulduğunda düşünme yetini kaybetmiş olacaksın ve bulduğun şeyin neyin cevabı olduğunu bile idrak edemeyeceksin ve hiçbir zaman öğrenemeyeceksin. Kimse öğrenemeyecek. İşte en acısı da bu.
 
Kur'an-ı Kerim'de ayet olmasa da hadis-i şerifler vardır. "mahşerde muhakeme ve muhasebe işlerinden sonra cehennemin üzerinde bir köprü (sırat) kurulur "(buhari, müslim, Tirmizi'den naklen mansur Ali nasıf, tâc, V, 394-395).

+
"cehennemin ortasına sırat (köprüsü) kurulur. Oradan peygamberlerden ümmetleri ile beraber geçenlerin ilki ben olacağım. Peygamberlerden başka o gün kimse konuşamaz, peygamberlerin sözleri de 'ey Allah'ım, kurtar kurtar.' Olur." (buhari ve müslim'den naklen, tâc, V, 377-378).
Edit: Sırat-ı müstakil değil müstakim*'dir :)

Hocam elhamdülillah müslümanım. Hadis resulullah efendimiz tarafından söylenen sözlerdir. Buna itirazım yok. Kur'an 6666 ayet ve 114 suredir. Bir tek bu ayet mi yazılmamış.
 
@Yener K. bundan mı bahsediyoruz?

 
@Yener K. bundan mı bahsediyoruz?

Aynen hocam.
 
Bu soruya cevap bulduğunda düşünme yetini kaybetmiş olacaksın ve bulduğun şeyin neyin cevabı olduğunu bile idrak edemeyeceksin ve hiçbir zaman öğrenemeyeceksin. Kimse öğrenemeyecek. İşte en acısı da bu.
Fazla düşünmek adama kafayı yedirtir derler genelde . Genel ortak cevapla aynı kanaatteyim . İnanca göre değişir . Bizlere göre ahiret hayatı vardır . Diğerlerine , mesela kötü bir insansan hayvan olarak geri doğmaya inananlara bir örnek vereyim , Hatay'da bilindik bir turizm şirketinin sahibi vefat ettiğinde komşusunun eşeği doğurduğu için kardeşi ağlıyormuş , abiciğim ne günahın vardı da eşek olarak doğdun diye . Gibi yüzlerce farklı fikir çıkar . Doğru yolu bulup ona inanarak fazla düşünüp kafayı sıyırmamak en iyisi gibi :D .
 
Fazla düşünmek adama kafayı yedirtir derler genelde. Genel ortak cevapla aynı kanaatteyim. İnanca göre değişir. Bizlere göre ahiret hayatı vardır. Diğerlerine, mesela kötü bir insansan hayvan olarak geri doğmaya inananlara bir örnek vereyim, Hatay'da bilindik bir turizm şirketinin sahibi vefat ettiğinde komşusunun eşeği doğurduğu için kardeşi ağlıyormuş, abiciğim ne günahın vardı da eşek olarak doğdun diye. Gibi yüzlerce farklı fikir çıkar. Doğru yolu bulup ona inanarak fazla düşünüp kafayı sıyırmamak en iyisi gibi :D .

Reankarne olsak da yine de önceki hayatımızı unutacağız. Yani bulduğumuz cevabı unutacağız.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı