Ölü piksel dirilir mi?

İsmetEge

Decapat
Daha fazla  
Merhaba monitörü sipariş ettim dün elime ulaştı HDMI ile çalıştırdım fakat 1 tane ölü piksel belirmişti sıkışmış piksel değildi çünkü siyahtı. Sonra bugün DP kablosu satın aldım DP kablosu ile çalıştırdığımda ölü piksel olmadığını fark ettim. Emin olmak için testleri yaptım ve ortadan kaybolduğunu kesinleştirdim fakat merak ettiğim bir şey var bunun neden olduğunu bilmiyorum veya bir daha ortaya çıkar mı çıkmaz mı onu da bilmiyorum aydınlatır mısınız?

GPU sürücüleri veya monitörün firmware’i, farklı bağlantılarda farklı davranışlar sergileyebilir. DP ile bağlandığınızda bu tür yazılım veya donanım uyumsuzlukları düzelmiş olabilir.

Toz görmüşsün.

Neyle denedin? Testlerde görmüyorsan yoktur, gözüne farklı gelmiştir. Ölü piksel adı gibi ölüdür, sıkışmış pikselin belki dirilme şansı var da diğerinin yok.
Hocam site bu dediğim gibi dün vardı bugün yok hatta normal ekranda da vardı gözüme takılıyordu video izlerken falan.

Hocam site bu dediğim gibi dün vardı bugün yok hatta normal ekranda da vardı gözüme takılıyordu video izlerken falan.
Her renge baktınız mı? Ölü piksel siyah harici tüm renklerde siyah gözükür çünkü ışık vermez. Yoksa göz yanılsamasıdır vesairedir onun dışında şansa akım gitmezken akım geçmiştir bir şey diyemeyeceğim. Sorun yoksa ne mutlu.

Her renge baktınız mı? Ölü piksel siyah harici tüm renklerde siyah gözükür çünkü ışık vermez. Yoksa göz yanılsamasıdır vesairedir onun dışında şansa akım gitmezken akım geçmiştir bir şey diyemeyeceğim. Sorun yoksa ne mutlu.
Evet hocam siyah beyaz mavi yeşil kırmızı olmak üzere her renge baktım ölü pikseldi eminim bundan şuan bir sorun yok nasıl olduğunu hala anlayamadım ama teşekkür ederim♥.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı