Ölü pikselli monitör alınır mı?

24G2U yerine Amazon garantisi ile XG2405-2 alabilirsiniz.

Ben de 2. el 24G2U düşünüyordum. 24gn600b monitörümü iade etmiştim. Dün gece araştırırken önüme bu monitör geldi. Prime özel fırsatı olduğu için Akakçe gibi sitelerde gözükmüyor indirim. Hemen aldım satıcının Amazon olması güzel bir artı. Yarın elime ulaşır. @Limitless0435 sorunuz olursa elime geçince cevaplayabilirim. Ancak bu monitörü alacaksanız ve elinizde NVIDIA kart varsa DisplayPort 1.2 kablosu da almanız lazım yanında. HDMI ile birlikte geliyor çünkü.

Ben de 2. el 24G2U düşünüyordum. 24gn600b monitörümü iade etmiştim. Dün gece araştırırken önüme bu monitör geldi. Prime özel fırsatı olduğu için Akakçe gibi sitelerde gözükmüyor indirim. Hemen aldım satıcının Amazon olması güzel bir artı. Yarın elime ulaşır. @Limitless0435 sorunuz olursa elime geçince cevaplayabilirim. Ancak bu monitörü alacaksanız ve elinizde NVIDIA kart varsa DisplayPort 1.2 kablosu da almanız lazım yanında. HDMI ile birlikte geliyor çünkü.
Yanında gelen HDMI 144Hz veriyor mu dener misiniz?
Hayırlı olsun.

Benim monitorde 1 tane ölü pixel var, rahatsız etmiyor, sıkıntı olmadı. Benim başka bir eski monitörde kendi kendine ölü pixel oluştu. JScreenFix - Pixel Repair bu site yardımı ile gitti. Ama yüzdeyüz gidecek diye bir durum yok. Ölü pixel 2 tane falansa rahatsız etmez alınabilir.
Ölü pixel değil stuck pixel çözmüşsünüz, farklı şeyler. Ölü pikseller çözülemez ve çoğalma riski vardır.

Vallahi çok iyi olur. Monitörü aldıktan sonra bana haber verirseniz çok mutlu olurum. Eğer bir sıkıntı yoksa bende alırım. Bide DisplayPort kablosu sıkıntı olmaz alırım bir tane.

Yanında gelen HDMI 144Hz veriyor mu dener misiniz?
Hayırlı olsun.
Hocam HDMI 144Hz destekliyor test ettim.
Vallahi çok iyi olur. Monitörü aldıktan sonra bana haber verirseniz çok mutlu olurum. Eğer bir sıkıntı yoksa bende alırım. Bide DisplayPort kablosu sıkıntı olmaz alırım bir tane.
Monitörü kullanıyorum gayet güzel bir monitör. Monitörün yüksekliğinin ayarlanması bilgisayar ortamıma göre gerekliymiş bunu anladım 24GN600'den sonra buna geçince. Renkler bana bir tık daha canlı gibi geldi 24GN600'e göre. Tek eksiği 1ms modunda parlaklığı düşüyor. 1ms modunu sadece rekabetçi oyunlarda kullanacağım için sorun olacağını düşünmüyorum ama gündüz denemedim.

Hocam HDMI 144Hz destekliyor test ettim
Teşekkürler hocam.
Monitörü kullanıyorum gayet güzel bir monitör. Monitörün yüksekliğinin ayarlanması bilgisayar ortamıma göre gerekliymiş bunu anladım 24GN600'den sonra buna geçince. Renkler bana bir tık daha canlı gibi geldi 24GN600'e göre. Tek eksiği 1ms modunda parlaklığı düşüyor. 1ms modunu sadece rekabetçi oyunlarda kullanacağım için sorun olacağını düşünmüyorum ama gündüz denemedim.
Evet renkleri LG'ye göre biraz daha canlı veriyor, bahsettiğiniz ayar diğer monitörler de de düzgün çalışmıyor bazılarında hiç yok. Normal yani.

LG ile karşılaştırırsanız kontrast oranı hakkında bir tahmininiz var mı?

Teşekkürler hocam.

Evet renkleri LG'ye göre biraz daha canlı veriyor, bahsettiğiniz ayar diğer monitörler de de düzgün çalışmıyor bazılarında hiç yok. Normal yani.

LG ile karşılaştırırsanız kontrast oranı hakkında bir tahmininiz var mı?
Hocam sanırım XG siyahlarda daha başarılı. Keşke yan yana bi test etme şansım olsaydı. Okuduğum ve gözlemlediğim kadarıyla LG’nin bu modelinde siyahlar biraz sıkıntılıydı.
XG’nin ise OSD olarak pek sağlıklı modları yok. Standard veya Web modu başarılı. LG’de böyle değildi görüntü modları daha zengindi.

Ufotest ile mprt ve g2g karşılaştırmasıyla ilgili bir test var gerçekten düşük gecikme hızında çalıştığını anlayabiliyorum monitörün. LG ile bu testi yapmamıştım ama arada fark olduğunu söyleyebilirim.

Fiyat/Performans olarak bakarsak ViewSonic daha önde. Ama LG’nin pivot olan versiyonu aynı fiyat olsaydı onu tercih ederdim.

Fiyat/Performans olarak bakarsak ViewSonic daha önde. Ama LG’nin pivot olan versiyonu aynı fiyat olsaydı onu tercih ederdim.
Hocam çoğu kısımda Viewsonic daha iyiyse aynı fiyatta olsalardı neden LG'yi tercih ederdiniz?

1ms moduna alınca Inverse ghosting veya görüntüde bozulma oluyor mu?
Dont get the Scar 2 - Inverse Ghosting : r/ASUS

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı