Ölü pikselli monitör iade edilmeli mi?

Bende xg2405 kullanıyorum. 1 sene önce aldım ve sol kısımda 1 tane ölü piksel var. Beni rahatsız etmiyor, sizi de etmiyorsa bırakın kalsın. Yukarıda demişler yok iade et, THH'ye başvur felan. Bu süreçler aylar sürüyor, verdiğin paradan çok yorar seni. Dediğim gibi büyüme vs işi elektronik açıdan mümkün değil. Ki bende de 1 senedir 1 tane, büyüme durumu yok

İleride büyüme ihtimali var diye biliyorum, iade etmeniz iyi olur.
Şahsen ben öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kullandığım monitörlerden birinde var aylardır kullanıyorum hiç bir şekilde ne büyüme ne de yayılma oldu. Ama değişim imkanı varsa doğrudan değiştirilmeli.

Büyüme veya yayılma kesin olacak denemez. Ama olmayacak anlamına da gelmiyor. O yüzden kesin konuşmamak lazım. Elektronik işi boşuna şans işi demiyoruz. Size denk gelmediği için başkasına gelmeyecek diye bir şey yok. Gayette yayılabilen piksel türleri var.

Ben bir tane ölü piksel için Vatan Bilgisayar şubesinden altı kere monitör değiştirdim. Sorunsuz olanı bulana kadar hakkımı kullandım. Sonuçta para vererek alıyoruz, neden olması gerektiği gibi sorunsuz olmasın? Sizi çok rahatsız etmiyorsa kullanmaya devam edebilirsiniz ama yerinizde olsam iade veya değişim isterdim. Çünkü monitör konularında takıntılıyımdır. Herkes farklı.

Bozuk ürün aldığından dolayı aynı ürünü istersen fiyat farkı çıkmaz.

Nasıl çıkmasın hocam. 1 tane ölü pikseli sorun olarak görmüyor ki adamlar :D sabah satıcıyı arayıp değişimi soracağım ancak olumlu yanıt pek düşünmüyorum. Düşündüğüm gibi olursa direkt beğenmedim diyerek iade etmeyi planlıyorum şu aşamada.
Garantiye yollayın, eğer cevap olumsuz olursa da Thh'ye başvurursunuz. Ölü piksel, git gide artabilir.

Garantiye gönderdiğimde işi uzatıp duracaklardır. Değişim reddi gelirse Amazon'dan iade etmeyi planlıyorum.
Büyüme veya yayılma kesin olacak denemez. Ama olmayacak anlamına da gelmiyor. O yüzden kesin konuşmamak lazım. Elektronik işi boşuna şans işi demiyoruz. Size denk gelmediği için başkasına gelmeyecek diye bir şey yok. Gayette yayılabilen piksel türleri var.

Ben bir tane ölü piksel için Vatan Bilgisayar şubesinden altı kere monitör değiştirdim. Sorunsuz olanı bulana kadar hakkımı kullandım. Sonuçta para vererek alıyoruz, neden olması gerektiği gibi sorunsuz olmasın? Sizi çok rahatsız etmiyorsa kullanmaya devam edebilirsiniz ama yerinizde olsam iade veya değişim isterdim. Çünkü monitör konularında takıntılıyımdır. Herkes farklı.

Yaşadığım yerde bir mağaza olsa gidip bakıp alacağım ancak böyle bir şansım maalesef ki yok. Dediklerinize hak veriyorum para verip kusurlu ürün almak çok kötü bir durum. Ölü pikselli istesem zaten daha ucuza ölü pikselli satanlar var. Değişim olmazsa iade işlemine başlamayı düşünüyorum.
Bende XG2405 kullanıyorum. 1 sene önce aldım ve sol kısımda 1 tane ölü piksel var. Beni rahatsız etmiyor, sizi de etmiyorsa bırakın kalsın. Yukarıda demişler yok iade et, Thh'ye başvur falan. Bu süreçler aylar sürüyor, verdiğin paradan çok yorar seni. Dediğim gibi büyüme vs işi elektronik açıdan mümkün değil. Ki bende de 1 senedir 1 tane, büyüme durumu yok.

Benim ki biraz ekranın ortalarında olduğu için ister istemez açık renklerde gözüküyor. Thh'ye başvurup uzun süreler uğraşmam büyük ihtimal sabah son şansımı değişim olacak mı diyerek kullanacağım :D.Yok derlerse keyfi cayma hakkım olduğundan dolayı direkt iade.

Ben de XG2405 kullanıyorum. Bir adet sol yukarıda var. İade edecektim ama yenisini almakla uğraşmak istemedim, kullanıyorum. İleride artmaz. Ayrıca THH'nin karar vermesi vs. monitörü kullanmadığınıza pişman eder.

Hocam benim fikrim şu yönde: Değişim oluyorsa yapın. Olmuyorsa da 1 adet ölü piksel sizi rahatsız etmiyorsa kullanın. Üreticilerin politikaları gereği belirli bir sayıda ölü piksel olduğunda zaten değişmek durumundalar. İlerleyen süreçte bu ölü piksel sayısı artarsa zaten değiştirebilirsiniz; artmazsa da sizi rahatsız etmiyorsa kullanmaya devam.

Ben de XG2405 kullanıyorum. Bir adet sol yukarıda var. İade edecektim ama yenisini almakla uğraşmak istemedim, kullanıyorum. İleride artmaz. Ayrıca Thh'nin karar vermesi vs. monitörü kullanmadığınıza pişman eder.

Bu XG2405'i kullanıpta ölü piksel çıkmayan yok mu abi. Alana kadar tüm yorumlar olumluydu. Ölü pikselden bahseden azdı. Aldıktan sonra her 5 XG2405'ten 3'ü böyle demeye başladı :D riske girilmemesi gereken bir ürünmüş sanırım.
Hocam benim fikrim şu yönde: Değişim oluyorsa yapın. Olmuyorsa da 1 adet ölü piksel sizi rahatsız etmiyorsa kullanın. Üreticilerin politikaları gereği belirli bir sayıda ölü piksel olduğunda zaten değişmek durumundalar. İlerleyen süreçte bu ölü piksel sayısı artarsa zaten değiştirebilirsiniz; artmazsa da sizi rahatsız etmiyorsa kullanmaya devam.
Hocam dediğiniz mantıklı ancak 15 gün dolduktan sonra artış olursa çok fazla uğraştırabilirler. O açıdan hakkımı kullanmayı düşünüyorum.

Bu XG2405'i kullanıpta ölü piksel çıkmayan yok mu abi. Alana kadar tüm yorumlar olumluydu. Ölü pikselden bahseden azdı. Aldıktan sonra her 5 XG2405'ten 3'ü böyle demeye başladı :D riske girilmemesi gereken bir ürünmüş sanırım.

Hocam dediğiniz mantıklı ancak 15 gün dolduktan sonra artış olursa çok fazla uğraştırabilirler. O açıdan hakkımı kullanmayı düşünüyorum.

Hocam arkadaşım MediaMarkt'dan aldı. Onda ölü pixel yok. En iyisi mağazada test edip almak.

Hocam arkadaşım MediaMarkt'dan aldı. Onda ölü pixel yok. En iyisi mağazada test edip almak.

Yukarıda da dediğim gibi yaşadığım yer bir ilçe ve maalesef bir tane bile satın alacağım yer yok. :( ehliyeti alırsam belki pederin arabayı kaçırıp alabilirim :D.

Bugün konuştum ve klasik herkesin düşündüğü cevabı aldım :D bir ölü pikseli sorunlu olarak görmüyorlarmış o yüzden değişim veya garanti olmazmış. Ben de onlarda kusurlu olarak görmedikleri monitörü iade etmeyi düşünüyorum :D.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı