Ölü/Sıkışmış piksel düzelir mi?

@basimAC @AhmetAlii @ServerTower
Görsel ekleyemediğim için YouTube'a video yükledim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynısı bende var dostum, seni bu çok rahatsız ediyor mu? Ben vatan bilgisayardan aldığım bir monitörde daha sıfır haliyle karşılaştım. İade falan almazlar diye götürmedim.

Arkadaşlar aldığım laptopta ölü veya sıkışmış piksel var. Ne olduğunu tanımlayamadım. Siyah ekran açtığımda yeşil renkte gözüküyor. Mavi ekranda açtığımda farklı bir tonda mavi gözüküyor. Kırmızı, yeşil ve beyazda ise gözükmüyor. Bu sıkışmış piksel midir ölü piksel midir? Sıkışmış piksel ise çözümü var mı?
Deneyebilirsiniz, kesin olmasada işe yarar bir yöntem.

Benim monitörümde bir ara ne olduğu belli olmayan 1-2 tane piksel gelmişti. Sonra çoğalıp 5-6 tane oldular en son hepsi birlikte gitti şu an hiç ölü piksel gibi bir şey yok.

Aynı sorunu bende 256F monitörde yaşadım çözüm yok iade ama gözüne çok takilmiyora boş verin bende 15 tane falan vardı ekran ortasında.

1 tane için yapacak bir şey yok hocam bazı siteleri deneyebilirsiniz olmazsa yapacak bir şey yok. 2-3 tanenin üstünde olmadığı sürece garanti pek bir şey yapmıyor.

Arkadaşlar aldığım laptopta ölü veya sıkışmış piksel var. Ne olduğunu tanımlayamadım. Siyah ekran açtığımda yeşil renkte gözüküyor. Mavi ekranda açtığımda farklı bir tonda mavi gözüküyor. Kırmızı, yeşil ve beyazda ise gözükmüyor. Bu sıkışmış piksel midir ölü piksel midir? Sıkışmış piksel ise çözümü var mı?

Çözümü yok garantisi varsa yollayın.

Sıkışmış piksel diye bir teknik terim yoktur. Piksel sıkışamaz. Voltaj yanlış geliyor ya da o diyot doğru ışıma yapmıyordur.

Teknik olarak 2 çeşidi vardır. Birisi ölü pikseldir. Diyot bozulmuş ve voltaj geçirmiyordur bir sebepten, direkt hattı kopmuş olabilir veya kendisi arızalanmış olabilir. Bu durumda adı üstünde ölü gibi tepkisiz kalır. Renk ve ışık katiyen vermez. Hep siyahtır.

Halk arasında "sıkışmış, büzüşmüş, üzülmüş piksel" diye tabirlere karşılık gelen olayın teknik terimi ise "canlı bozuk piksel"'dir. Direkt "canlı piksel" de denebilir.
Bu tip arızaya düşmüş olan diyot voltaj geçirir ama ya yanlış voltajdan dolayı yanlış ışıma yapar, ya da direkt arızalıdır doğru voltajda da yanlış ışıma yapar.

Çözümü yoktur, diyot yarı iletken temelli olduğu için çalışıp ısı ile genleşip %1 ihtimalle düzelebilir fakat şans diye nitelendirebiliriz.

Cihaz garantisi var iken iade edip değiştirin derim. Can sıkıcıdır. Canlı piksel ölü pikselden daha can sıkıcı olabiliyor. Siyah erkanda kıpkırmızı parlıyor vs.

Aynısı bende var dostum, seni bu çok rahatsız ediyor mu? Ben vatan bilgisayardan aldığım bir monitörde daha sıfır haliyle karşılaştım. İade falan almazlar diye götürmedim.
Daha önce hiç ölü pikseli olan bir cihaz kullanmadım. Bu laptopta da yalnızca 4 5 saat internette dolaştım. Normal kullanımda hiç dikkatimi çekmiyor zaten siyah ekranda piksel yeşil yanıyor. Simsiyah ekranda dikkatlice baktığımda görebiliyorum. Gamegaraj'dan değişim talebinde bulundum değişim yapabileceklerini söylediler. Yarın cihazı teslim edeceğim değişim sürecini olumlu veya olumsuz buradan sizinle paylaşırım.

Daha önce hiç ölü pikseli olan bir cihaz kullanmadım. Bu laptopta da yalnızca 4 5 saat internette dolaştım. Normal kullanımda hiç dikkatimi çekmiyor zaten siyah ekranda piksel yeşil yanıyor. Simsiyah ekranda dikkatlice baktığımda görebiliyorum. GameGaraj'dan değişim talebinde bulundum değişim yapabileceklerini söylediler. Yarın cihazı teslim edeceğim değişim sürecini olumlu veya olumsuz buradan sizinle paylaşırım.

Peki hocam internet sitesindeki olayı denediniz mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı