Bir kere bir yaratıcının olmaması imkânsız. Hele de sizin düşüncelerinizde buraya bir yaratıcının etkisini katmadan konuşursanız yanılmış olursunuz. Bir de olaya bir yaratıcı katıp düşünün ve öyle yazmayı deneyin.
Ayrıca size bir sorum olacak. Dediğinize göre evren sürekli yenilenir ve biz yeniden var oluruz. Peki önceden yaşadıysak ve bunu hatırlamıyorsak, bir dahaki yaşamımızı nasıl yaşayacağız? Mantık hatası var.
Bunun için tanrı ya da yaratıcıya gerek yok. Ha istersen olaya agnostik yaklaşabilirim. Bu konuda kesin bir iddiam yok diyebilirim istersen. Ben orada yaratıcıya inanmıyorum derken, Müslümanlık, Hıristiyanlık, Yahudilik gibi dinleri kastetmek istedim.
Burada benim için tanrının ya da yaratıcının olup olmaması önemli değil. Bu benim düşüncemde herhangi bir etkiye sahip değil.
Benim için önemli olan şey, hiçlik. Yani öldükten sonra, hiç olacağınız ve hiç doğmamış duruma geçeceğiniz düşüncesi. Yani materyalist düşünce diyor ki, ölümden sonra bir hayat yoktur ve hiçlik sonsuza kadar devam eder. Çünkü bilinç, beyin fonksiyonudur..
Böyle olsa dahi, 1 kez hiçken (ölü ya da doğmamış durum bu bakış açısından aynı şey) var oluyorsun.
Bu durumda sonsuz bir zaman varsa ve madde yok olmuyorsa, sonsuz kere bunun tekrar etmesi gerekecektir.
Nasıl tekrar edecek? Madde aynı konumuna 1 kez nasıl geldiyse, eksiksiz bir şekilde bir daha ve sonsuz zaman varsa sonsuz kere daha gelecek. Yani sonsuz kez her şey tekrar edecek. Bunu ne tekrar bir araya getirecek? Tabii ki, yok olmayan madde ve sonsuz zaman.