Ölüm bir kurtuluş değil

Bir kere bir yaratıcının olmaması imkânsız. Hele de sizin düşüncelerinizde buraya bir yaratıcının etkisini katmadan konuşursanız yanılmış olursunuz. Bir de olaya bir yaratıcı katıp düşünün ve öyle yazmayı deneyin.
Ayrıca size bir sorum olacak. Dediğinize göre evren sürekli yenilenir ve biz yeniden var oluruz. Peki önceden yaşadıysak ve bunu hatırlamıyorsak, bir dahaki yaşamımızı nasıl yaşayacağız? Mantık hatası var.

Bunun için tanrı ya da yaratıcıya gerek yok. Ha istersen olaya agnostik yaklaşabilirim. Bu konuda kesin bir iddiam yok diyebilirim istersen. Ben orada yaratıcıya inanmıyorum derken, Müslümanlık, Hıristiyanlık, Yahudilik gibi dinleri kastetmek istedim.

Burada benim için tanrının ya da yaratıcının olup olmaması önemli değil. Bu benim düşüncemde herhangi bir etkiye sahip değil.

Benim için önemli olan şey, hiçlik. Yani öldükten sonra, hiç olacağınız ve hiç doğmamış duruma geçeceğiniz düşüncesi. Yani materyalist düşünce diyor ki, ölümden sonra bir hayat yoktur ve hiçlik sonsuza kadar devam eder. Çünkü bilinç, beyin fonksiyonudur..

Böyle olsa dahi, 1 kez hiçken (ölü ya da doğmamış durum bu bakış açısından aynı şey) var oluyorsun.

Bu durumda sonsuz bir zaman varsa ve madde yok olmuyorsa, sonsuz kere bunun tekrar etmesi gerekecektir.

Nasıl tekrar edecek? Madde aynı konumuna 1 kez nasıl geldiyse, eksiksiz bir şekilde bir daha ve sonsuz zaman varsa sonsuz kere daha gelecek. Yani sonsuz kez her şey tekrar edecek. Bunu ne tekrar bir araya getirecek? Tabii ki, yok olmayan madde ve sonsuz zaman.

Her canlı ölümü tadacaktır. Bu söze karşı gelen bir argüman görmedim şu zamana kadar. Milyonlarca senedir yaşayan şu Dünya'da yani. Ve aynı kaynak tekrar diriltileceğini ve yaptıklarının karşılığı için kendisine döndürüleceğini söyler. İkinciye inanmayanın birinci söze de inanmasına gerek yoktur. İnanırsa kendisiyle çelişmiş olur. Fazla madde isimleri teoriler kullanarak çekiştirmeye gerek yok.

Her canlı ölümü tadacaktır. Bu söze karşı gelen bir argüman görmedim şu zamana kadar. Milyonlarca senedir yaşayan şu dünya'da yani. Ve aynı kaynak tekrar diriltileceğini ve yaptıklarının karşılığı için kendisine döndürüleceğini söyler. İkinciye inanmayanın birinci söze de inanmasına gerek yoktur. İnanırsa kendisiyle çelişmiş olur. Fazla madde isimleri teoriler kullanarak çekiştirmeye gerek yok.

Tekrar diriltilme kıyamettedir, ahirette. Ahirete inanan bunada inanır zaten.

Dünyada olan her şey rasyoneldir evlat sen bir canlısın ve kafanın içinde garip şeyler dönüyor ve bu 75-95 yıl sonra sen düşünmeye devam ederken son bulacak ondan sonra olacaklar biraz inanca bağlı ya Nirvana'ya ya da cehennete.

Ahiret vardır insanlar ve cinler öldüğünde ahirete girer.

Zannetmiyorum varsa bile islamla ilgisiz bir ahirettir o. Bu konuya da körü körüne hayır mutlaka bilinç beyin fonksiyonudur şeklinde yaklaşmam. Öncelikli düşüncem yani en çok ihtimal verdiğim şey, beyin fonksiyonu fakat maddesel olarak, bengi dönüş eğer bu böyle değilse dualizm'i (ruh) varsayabilirim. Kanıt olmaması, bir şeyin olmadığını direkt olarak dışlamaz. Sadece bu konuda kanıt yoktur.

Fakat semavi dinlerin saçmalık olduğuna inancım tam. Sebebi bu dinlerin kitapları zaten saçmalık olduğunu kendi kendine ispat ediyor.

Son düzenleme:
Reenkarnasyon ve Ahiret inancı arasında gidip geliyorum, ikisinin arasında kaldım ama Reenkarnasyon daha mantıklı geliyor. Yani biz ölüyoruz ve o sırada belki Evren yok olup yeniden yaratılıyor yani kıyamet gerçekleşiyor zaman görecelidir ve biz yeniden doğana kadar belkide Evren bir kaç kez yok olmuştur.
Ölüm aslında yeni bir başlangıçtır. İkinci bir şans verilir bize.

Reenkarnasyon ve Ahiret inancı arasında gidip geliyorum, ikisinin arasında kaldım ama Reenkarnasyon daha mantıklı geliyor. Yani biz ölüyoruz ve o sırada belki Evren yok olup yeniden yaratılıyor yani kıyamet gerçekleşiyor zaman görecelidir ve biz yeniden doğana kadar belkide Evren bir kaç kez yok olmuştur.
Ölüm aslında yeni bir başlangıçtır. İkinci bir şans verilir bize.

Evet beni güzel bir şekilde anlayan ve benim düşünceme katılan bir yazı olmuş. Hatta aynı hayat tekrar edene kadar, bu süre içinde, farklı varoluşlar da mümkün olabilir. Çünkü sonsuzluktan bahsediyoruz zaman yok sonsuzluk gibi bir şey süresince bunlar oldukça mümkün.

Oldukça mümkün olmasaydı zaten şu an bu yazıyı yazamazdım. Çünkü zaten bir kez bile olsa ölümden sonra (yani doğmamış olmak ölümle aynı dersek, hiçlikten sonra) var olabildim. Hiçken ben oldum. Bilinçli oldum. Tekrar hiç olur sonra yine var olabilirim. Bunun olmaması için bir sebep ortaya konulabileceğini sanmıyorum.

Bilinç beyin fonksiyonu ve maddesel olsa bile ve ben öldükten sonra atomlarım dağılsa bile bu tekrar bilinç kazanamayacağımı kanıtlayamaz.. Bana bilinç kazandıran o madde yok olmuyor sonuçta. Madde ancak şekil değiştirir.

Hatta olaya simulasyon vs. gibi şeyleri dahil edersem konu tamamen değişir ama her türlü ispatlanamaz ve delillerle çürütülemez hale getiririm olayı kendim delil sunamasam da karşı taraf da delil sunamaz.

Bunlar kesinlikle olmaz diyen ya at gözlüğü takıyordur ya da dinlerin sömürüsüne karşı bilimi korumak istediğinden bunları kestirip atıyordur.

Doğrusu şu olmalı hatta aynısı Tanrı inancı için de geçerli (Semavi dinleri kesinlikle kabul etmiyorum) kanıt yok ama mümkün de olabilir denilmeli.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı