Ölüme yakın bir deneyimleriniz var mi?

• Konuyu başlatan Zeu5
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 54
  • Görüntüleme 3.275
İki tane denemimi çok iyi hatırlıyorum. İlki köyümüzde bulunan gölete balık avlamak ve piknik yapmak için gitmiştik, çoğu zaman yaptığımız şeydir yüzmek de ona dahil hada önce de aynı suya girip çıkmışlığım var ama o gün kıyıdan biraz daha uzaklaşmak istedim. Ayağımın nereye kadar çamurlu zemine temas edebileceğini görmek istiyordum çünkü bir sınır olarak belirlemek istemiştim o noktayı. 15 metre kadar bile açılamadan ayağım boşluğa adım attı. Yüzme bilmeyişim ve panik yapmam kısa sürede kurtulmamı imkansız hale getirmişti. Kıyıya dönmek isterken iyice açıldım ve canım pahasına debenelendim. Maalesef artık çok geçti ya ölecek ya da kurtalıcaktım. Suyun içinde en son hatırladığım güneşin parlak ama bulanık şekliydi. Gözlerim gitgide kapanıyor ve batıryordum çünkü debelenirken tüm gücümü yitirmiştim. Sonrası ise oldukça iyi bitiyor çünkü tam o anda babam beni çekip çıkarıyor. Aslında bunu yapması ve kurtarılmam zor bir durum çünkü boğulurken babam benden yaklaşık 20 metre kadar uzakta ve kıyıda oltalar ile uğraşıyordu. Nasıl bir atiklik gösterdi bilmiyorum dediklerine göre bir anda üstünü çıkarıp suya atlamış ve beni çekip çıkarmış. Sanırım o güneşin görüntüsünü ölene kadar unutamayacağım.

4 şeritli yolda karşıya geçerken ben bu gelen taksiden önce geçerim diyordum. Arkamda arabanın rüzgarını hissetmiştim. Salise ile kurtuldum.

Daha önce ölüme yakın bir deneyim yaşadıysanız, hayatınızın gözlerinizin önünde "parıldadığını" görmüş olabilirsiniz. Bunu birkaç kişiye sordum. Bütün hayatlarını bir saniyede yaşamış gibi olduklarını söylediler. Bu çok zor değil. Beyniniz ölümle yüzleşmek zorunda kalmamak için stresten kaçınmayı sever. Yani beyniniz öleceğinizi düşünecek olsaydı, kurtulmanın en kolay yoluna giderdi: Hafızaya. Sona yaklaştığında, beynin sahip olduğun her anıyı çalıştırır.

Beyniniz sağlam olduğu sürece, öldükten sonra beyin de yaklaşık 7 dakika canlı kalacaktır. Yani 7 dakikanız varsa ve tüm hayatınızı bir saniyede yaşayabiliyorsanız, bu dakikada 60 can demektir. 7 dakikada 420 can. Bu çok fazla zaman ve ölümle ilgili birçok deneyim demek.

Zira ben çocukluk zamanlarimin yaz aylarinda yuzme bilmedigim halde bir havuza atlayip suyun dibine gomulmustum ve tum hayatim bir film seridi gibi onumden gecti bir yandan nefesimi tutarken diger yandan dusundum ta ki kuzenim beni kurtarana kadar.

Daha once yasadiniz mi?

İntihar edecektim, şu an saçma geliyor fakat o zaman tek çarem oydu. Yok olmaktan korkmaya başladığım gün, hala yok olmaktan korkuyorum.

Küçükken en fazla 8-9 yaşindaydim akulu arabam vardi üzerinde ben arkadaşimla oynarken arkadaşim beni arkamdan itti 2-3 metrelik bir yere düştüm. Bir seferindede o yaşlardadim koşarken düştüm kafami duwarin keskin yerine çarpmiştim kanlar içinde hastaneye götürmüşler. Başka birgünde kalbim rahatsizdi o zamanlar 6-7 kere dahi hastanede yatmiştim bir gün hastanedeyim akşam yatmaya hazirlaniyordum birden nefes almam zorlaşmişti kesilmeye kadar gelmişti çok kötü oldum doktorlar başimda resmen beynim durdu. İşte benim küçükken ölüm arasindaki gelip gidişim.

Siz hiç kafanızın yanından geçen merminin sesini duyup rüzgârını hissettiniz mi? Ben hissettim...

Yer Karadeniz'in herhangi bir yerindeki herhangi bir köy.

Bende küçükken limanda kurulan pazar yerinde annemin arkasında gezer iken denize düşmüştüm. O sıra Rahmetli annem dahi kimse beni fark etmemişti. O an tek hatırladığım şey suda çırpınışım ve etrafımı saran su kabarcıkları. Tam gidiyordum ki uzakta bir Emlakçı amca dükkan önünde çay içiyormuş beni o fark etmiş bir tek. Koşa koşa gelip beni kurtardı ALLAH Razı olsun o olmasa şuan burada bu yazıları yazıyor olmazdım muhtemelen. Denize düşme kısmı ise deniz kenarında yukarıdan öyle balıklara bakayım demiştim ve bir anlık başım döndü denizi izlerken kendimi suda buldum.

Siz hiç kafanızın yanından geçen merminin sesini duyup rüzgârını hissettiniz mi? Ben hissettim...

Yer Karadeniz'in herhangi bir yerindeki herhangi bir köy.

Askerde G3 mermisi yanımdan geçti aynı şekil ilk önce mermi geldi sonra patladı tüfek. Atış günü çocuk tüfeği şey gibi tuttuğu için az daha devremle beni öldürüyordu kesin ölüm bu arada G3 mermisi parçalar geçer.

Askerde G3 mermisi yanımdan geçti aynı şekil ilk önce mermi geldi sonra patladı tüfek. Atış günü çocuk tüfeği şey gibi tuttuğu için az daha devremle beni öldürüyordu kesin ölüm bu arada G3 mermisi parçalar geçer.
Neyin nesi oldu bilinmeyen sığırlara tüfek verilirse böyle olur işte. Profesyonel askerliğe geçilmeli bence.

8-7 yaşında olmam lazım.

Babam yüzme bilmediğim halde beni denize sokmuştu abimle beraber ama böyle en derin olan yere kadar gitmiştik benim ayağım kaymıştı ve sanki böyle batıyormuşum gibi hissediyordum 2 salise gökyüzü görüyordum sonra Full deniz o an panikle bayağı bir korktuğum için kendimi kontrole alamıyordum abim kurtarmıştı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı