Ölümsüzlük mümkün mü?

Ölümsüzlük çok gereksiz bir şey.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mümkün değil. Başka gereksiz soru?

Eğer insanlık kendi sonunu getirmeden yola devam edebilirse zamanla herşey mümkün olur. Bilimin sınırı yoktur.

Bence biyolojik ölümsüzlük mümkün. Yaşlanmak bence bir hastalık. İşin şöyle de bir yanı var; biyolojik olarak ölümsüz bir insan ben nasıl olsa ölümsüzüm diyerek ölüm konusunu irdelemekten geri durmamalı.
Sorgulamalı. Ölenlere ne olduğunu sorgulamalı.

Ölümsüzlük konulu epeyce film ve dizi gördüm. Ölümsüz olanlar yana yana dünyayı dolaşıyor bir yolunu bulup ölmek için. Sizin de belirttiğiniz gibi sanıldığı kadar iyi bir şey değil ölümsüzlük.

EK: Aklıma geldi şimdi. Yıllarca belli dönemlerde düşünmüşümdür. Hani olur da cennete gidersem, çaba yok, acı yok, açlık yok vs, üstelik sonsuz hayat. 3-5 sene bile dayanamam, sıkılırım valla. Cennet olur cehennemden farksız diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle. Hayatın anlamı yaşamın sonu değil, yaşamın sonuna giden yolculuktur.
Cennet tasvirleri bana da saçma geliyor. Yahu ben 80 yıl yaşamış, ölmüşüm. Huriyi, şelaleyi ne yapayım?

"Irmaklardan şaraplar akacak" diyorsun
Cennet-i âlâ meyhane midir?
"Her mümin'e iki huri" diyorsun
Cennet-i âlâ kerhane midir?

Tanrı bize cennette vaat ettiği şarabı
Niçin haram etsin bu dünyada, akla sığar mı?
Bir sarhoş arap, devesini vurmuş Hamza'nın
Peygamber de yasak etmiş Arap'a şarabı
(...)

- Ömer Hayyam

Şöyle bir profilinize ve kabaca 1-2 fikri mesajınıza baktım.
İzlemeye aldığım ilk technopat sen oldun usta.
Sanma ki aynı görüşteyiz veya bakış açısına sahibiz ve hoşlandım.
(Aslında hoşlanmadım bile diyebilirim).
Aklı başında, az buçuk konuşulabilir, zıt fikirde olsa bile bağnazca düşünmeyen biri gibi geldiniz.
Muhtemelen yazdıklarınız ve görüşleriniz bana ters olacak çoğunlukla ama zaten benimle aynı fikirde olanlara değil, bana yeni bakış açıları kazandıracak insanlara değer verir, merakla dinler ve okurum... anyway İYİ GECELER...

Benlik dediğiniz şey hafızayla alakalı bir şey, kişinin geçmiş zamandaki deneyimleri gelecekteki davranış biçimini belirliyor.

Dünya'da bir döngü var. İnsanlar doğar, büyür ve ölür. Ölümsüzlük mümkün değil. Bundan sonra da gelmez.

Diyelim ki ölümsüz oldun.
Giderek yaşlanacaksın. Tüm sevdiklerin gözünün önünde ölecek. Acılar çekeceksin. Sonsuza kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…