Ölümsüzlük üstün teknolojiler ile gerçek olabilir mi?

• Konuyu başlatan Roux
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 342
  • Görüntüleme 15.936
Konu hakkında yorum yapmayacağım, bazı arkadaşlar gerekli cevabı vermiş. Tek yorumum, her konuya dini, dini kitapları vs. karıştırmayın. Bilimsel bir kanıtınız varsa sunun, yoksa en iyi bilim Kuran'dır diye prim kasmayın.
Hocam, ben prim kasmak adına dini savunmadım. Ek olarak bilimsel kanıtımı da sundum.

Dini olarak kader ne zamansa o gün ölürüz. Bence uzatılamaz dahi.

Bu konu hakkında yetkin bir bilgi birikimine sahip değilim, senin gibi K/Y yaparak da çürüttüğümü iddia etmek istemem. Kaynak verirseniz daha iyi olur.
Tam olarak kaynak yok. Bu konuda bilgili kişilere sordum ve anlattılar. İnanmıyor iseniz sizde yazdığım şeyleri bilenlere sorabilir veya internetten araştırarak doğruluğunu bulabilirsiniz.

Hocam, ben prim kasmak adına dini savunmadım. Ek olarak bilimsel kanıtımı da sundum.
Konuya hakim değilim dediğim gibi. Bilim konuşuyoruz burada, sizin için söylemiyorum. Bazı arkadaşlar hiçbir kanıt sunmadan boş yorumlar yaptığı için yazma gereksinimi duydum.
Diğer bilim dallarında genelde sözü bilgili birisine verirler, ama konu din olunca herkes teolog.
Çok haklısın. Kuran bile okumayanlar belli bi' kesime yaranmaya çalışıyor işte olay bu. 😃

Arkadaşlar ben kanıtlarımı sundum. İnanmayabilirsiniz. Sizin görüşünüz. Saygı duymak zorundayım. Dahada ısrar etmiyeceğim, istediğinizi diyin. Ölümsüzlük mümkün değildir. Ancak ömür uzatılabilir.

Kromozom uçlarımızdaki telomer bölgelerindeki uzunluk sınırlıdır, bu uzunluk bölünme oldukça kısalır ve bir gün biter gibi düşünebiliriz. Hücre bölünmesi kanserli hücrelerde hep devam eder. Telomeraz adı verilen bir enzim varlığı bunu devam ettirir. Kanser hücrelerinde ya da bazı gençleştirme çalışmalarında bu enzim kullanılır ancak canlılık bir bütündür. Kısa sürede etkili gibi görünse de organizma boyutumda yeterli olamayan bir durumdur bu. Anlayacağınız şekilde insan ömrü uzatılabilir ancak sürekliliği sağlanamaz

Al işte bilimsel kanıtı.

Önceden bilmiyordum. Araştırdım ve buldum.

Bu konu hakkında yetkin bir bilgi birikimine sahip değilim, senin gibi K/Y yaparak da çürüttüğümü iddia etmek istemem. Kaynak verirseniz daha iyi olur.

Ben anlatayım. Telomer ve telomeraz ile ilgili satırlar ölümsüzlüğün teorik olarak edinilebileceğini gösteriyor ama pratik karşılığı yok çünkü ölmeyen hücre bir yandan da çeşitli hastalık ve mutasyonlara gebe olduğundan daha uzun yaşayabilmek için "ölümsüz hücre" beklentisindeki kanser başta olmak üzere bir takım hastalıkların ortaya çıkması ihtimalini kat kat artıran dezavantajlarından da sıyrılması gerekir. Şu anki çalışmalar bunu pek mümkün kılabilmiş görünmüyor.

Uzun lafın kısası, insan vücudundaki mevcut işleyişin gösterdiği kadarıyla ölümsüzlük mümkün ancak henüz değil.

Gerçek olabilir ama tanrılar gibi mutlak ölümsüzlük değil tabi ki. Kimse "bıçağı" sokmadığı sürece ölmeyebilir veya çok uzun yıllar yaşayabiliriz. Bilincin sırrı çözülebilir (beyin şu anda bile kandırılabiliyor zaten) ve bilinci bir yerlere saklayıp başkalarının bedenlerine yükleyebiliriz.

Altered Carbon da böyle bir geleceği anlatıyor. Suçluların bilinçleri alınıyor, bedenlerine ölen kişilerin bedenleri yükleniyordu.

NOT: Yukarıdaki bıçak gerçek anlamda değil mecazi anlamda kullanılmış, dışarıdan başka bir insan tarafından gelen müdahaleyi temsil etmektedir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı