Ölümsüzlük üstün teknolojiler ile gerçek olabilir mi?

• Konuyu başlatan Roux
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 342
  • Görüntüleme 15.758
Yanlışlık atar misin?
Soru ekini birleşik yazıp başkalarına dikkat et demen çok gülünç, neyse. Dünyayı düz olarak anlatmaktadır, döşek gibi serdik demektedir. Ve evrime karşı çıkmaktadır. Bunlar yeterli.
Off dostum, ayetlere gülücük atıp inanmadığımı belli etmeliyim, çok havalı gözükmem lazım. :d Falan atıyorum dostum çok havalıyım, dur arabam nerede, ♿ hah arabamı buldum ben kaçar.
Non-teist olduğunu belirten insanlara üzgün atayım, her yerde islam tebliği yapayım, benim dini görüşümden olmayanlara sataşayım. Hah arabam da burdaymış.

Esas biz bu konuyu Wololo arkadaslar gelmeden tartisip bitirecektir. Bak kac sayfadir biyolojinin "b" si cikiyor mu birinin agzindan.

1614966354042.png

1614966387645.png

Simdi tekrar dusununce aslinda olumsuzluk kesinlikle mumkun degil. Zaten acip bakarsaniz kutsal kitabimiza bunu cok net anlayacaksiniz. Bu mukemmel duzeni yaratan kudret eger isteseydi olumsuz de yapardi, o istemediyse siz isteseniz de basaramazsiniz.

Arkadaşlar lütfen saygı çerçevesinde tartışalım. Herkesin dini kendine. Birbirimize saygı duyalım lütfen 🙂.

Örneğin bundan yıllar sonra bulunan teknoloji tüm hastalıkları iyileştirse, sizce ölümsüzlük mümkün olabilir mi? Yoksa ölümsüzlük hastalıklara çare bulunsa bile gerçek olamayacak bir şey mi?
Tüm hastalıklar iyileştirilse bile senin vücudunun bir dayanma süresi var.

Mesela soğuk yerlerde yaşayanların daha uzun yaşarlar çünkü soğuk bir çevrede insanın metabolizması yavaşlar. Yani belki normalden bir tık uzun yaşamanın sırrını bulabilirsin ama biyolojik bir varlık için ölümsüzlük biraz zor bir şey. Yani en azından eşeyli üreyen bizim gibi canlılar için.

Eşeyli olarak üreyen canlılar, gelecek nesillere kendilerinin yarısını aktarırlar. Eşeysiz olarak üreyen canlılarsa, çoğu zaman kendilerinin tam bir kopyasını gelecek nesillere aktarırlar. Böylelikle kendi bedenleri ölse bile, genleri ve o genlerden inşa edilen birebir kopyaları yaşamayı sürdüreceği için biyolojik ve evrimsel açıdan "ölümsüz" olmuş olurlar. Bu açıdan bakılacak olduğunda, tek hücreli canlıların neredeyse tamamı ile yassısolucanlar gibi eşeysiz olarak kendilerini kopyalayabilen canlılar, bazı bitkiler ve hatta bazı hayvanlar "biyolojik olarak ölümsüz" canlılardır.

Tabi kısmen ölümsüz canlılar da var. Mesela "İmmortal Jellyfish"

Abicim sizin yaş ortalamanız nedir? İsterseniz krem peynire ya da klozet kapağına tapın da inanmadığını söyleyen insana "çok havalısın yea :d" diye mental masturbasyon yaparak saldırmak da neyin nesi? Neyi kanıtlama çabasındasınız tam olarak?

4 bin görüntülenme almış konu ciddi bir şekilde aklına soru takılan varsa mesajdan yazabilir. Geç olmadan din konularını araştırın derim. Ne zaman kime ne olacağı belli değil. Kalın sağlıcakla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı