Ölümsüzlük üstün teknolojiler ile gerçek olabilir mi?

  • Konuyu başlatan Roux
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 342
  • Görüntüleme 13B
Ben bu kadar evrenin boşa var olduğunu düşünmüyorum. Vardır bir şey elbet 🤷‍♂️.
Ölümsüz olsak dahi insan olamayız yapay organlar ile yaşarız. Çok fazla insan olacağı için bir sorun teşkil edip toplu yok etmeye dönecektir iş. Problemler arttıkça tehlike olacak. Bazı topluluklar belli süre yaşayanlar ölmeli yeni doğanların hakkı diye ortaya çıkar ve savaş olur. Yani insan insanı tekrar yok edecek bir sebep olur. Dediğim gibi olsa dahi olmaz. İnsanın doğasına aykırı.
 
Örneğin bundan yıllar sonra bulunan teknoloji tüm hastalıkları iyileştirse, sizce ölümsüzlük mümkün olabilir mi? Yoksa ölümsüzlük hastalıklara çare bulunsa bile gerçek olamayacak bir şey mi?
Ölümsüzlüğü bulamazlar ama insanları Cyborg (yarı insan, yarı robot) yaparak hayatlarının tamamen değişmesine sebep olabilirler.
 
İlk sayfalara bakarsan bilimsel doğrultuda ilerledim, konuya dini karıştırmadım. Ama millet gelip de ayet atınca ben de kendi görüşlerimi belirttim. Yapacak bir şey yok. Sadece İslam'a değil, tüm ibranı dinlere ve neredeyse tüm dinlere laf ediyorum, bunu da belirteyim.

Eğer bir yerde bilim ile bir çelişki varsa bahsetmek hakkım.

Konu ilgimi çekiyor ve giriyorum. Konunun amacı zaten "din" ise dinden konuşmak doğal bir şeydir.

İmzamda tek bildiğim hiçbir şey bilmediğim yazıyor, komik.

Ağzımdan ne bu çıktı, ne buna benzer bir şey.
Bak Kemal, tamam. Tabiki de kendi fikrini belirteceksin, tartışacaksın, forumun üyesi olarak. Ama her gördüğüm yerde ilahi dinleri kötülüyorsun, sadece sen sorgulamıyorsun ki? Biz de sorguluyoruz, başkaları da sorguluyor. Sadece kaba davranıyorsun, karşındakini düşünmüyorsun. Dünya senin etrafında dönmüyor. Senle daha önce zaten bu konuları gayet seviyeli bir şekilde tartışmadık mı? Tartıştık. Sadece benim istediğim az daha düşünerek yazman. (Düşünerek dediğim karşındaki insanı düşünerek) Yani biraz daha kibar olabilirsin. Sen Hz. Muhammed'e 'Bedevi' diyince, ben ister istemez triggerlanıyorum.
 
Bu yazdıklarım kesinlikle İslam dini mensuplarına yapılan bir ayrıştırma değildir öncelikle onu belirteyim ki ben de sanırım onlardan biriyim. Öncelikle kuran her şeyi açıklamaz bu tüm İslam alimlerinin ortak görüşüdür ve Kuran'ın yanıldığı veya bizim bilmediğimiz ilk insan ile ilgili farklı meseleler var. Hz. Adem'in 950 yıl yaşadığı konusu mesela, Hz peygamber çoklu Adem görüşünü savunmuştur diğer İslam alimlerinin aksine ve bence doğru ve mantıklı olan budur. Yani şöyle söyleyelim dünya üzerinde farklı dönemlerde farklı bölgelerdeki peygamberler Adem olarak adlandırılmışlardır. Ancak 950 yıl mevzusuna bu tür bir teori ile çözüm bulunmuş olsa da Kuran'ın ilk insan kalıntılarından daha sonraki bir yılda ilk insanın geldiğini belirtmesi biraz bilim ile ters düşmesine yol açıyor ancak kesin olarak da yalanlanamaz. Demem o ki bu tür bilimsel, biyolojik konularda çeşitli dinlerin veya çeşitli kutsal kitapların kaynak olarak gösterilmesi ile 1500 sene önceki herhangi bir alimin görüşlerini bilimsel temel olarak kabul etmek arasında çok da bir fark yoktur. Kuran'ın 1500 sene önceki insanlara indiğini ve Hz peygamberin anladığı kadarıyla farklı kişilerce yazıya geçirildiği unutulmamalıdır. Kuran'ın değişmeyeceği gerçeği Kuran'ın yüzde yüz bilimsel olduğunu açıklamaz. Bilimsel konulara sezgisel dinler karıştırılamaz/karıştırılmamalıdır.
 
Tanrıya karşı gelmiş oluruz ve sonucu pek de iyi olmaz. Ha mümkün olabilir. Ama insan ömrü ne kadar artarsa dünyanın ömrü de o kadar azalır.
 
Ama her gördüğüm yerde ilahi dinleri kötülüyorsun
Narsist ve sadist şeyleri kötülemek de suç olmuş.
Biz de sorguluyoruz, başkaları da sorguluyor.
Bilmiyorum gibi yazmanız ilginç.
Sadece kaba davranıyorsun, karşındakini düşünmüyorsun.
Eğer din tebliği yaparsanız, bilimsel konuya ayet atarsanız, felsefe konusuna ayet atarsanız ve bilim karşıtlığı yaparsanız, özellikle bilim karşıtlığı; bunların hepsini yapmaya hakkım var demektir.
Sen Hz. Muhammed'e 'Bedevi' diyince, ben ister istemez triggerlanıyorum.
1614967661859.png
Sadece benim istediğim az daha düşünerek yazman.
Eğer bir konuya çok triggerlandıysam o konuda duygularım aklımın önüne geçer, bu da benim kusurum.
 
Tanrıya karşı gelmiş oluruz ve sonucu pek de iyi olmaz. Ha mümkün olabilir. Ama insan ömrü ne kadar artarsa dünyanın ömrü de o kadar azalır.
Elbette her canlı ölümü tadacaktır geçiyor ancak bu 10 yıl sonra veya 1 milyon yıl sonrada olabilir ancak elbet olur. İnsanlar rahat durmaz savaşır bir şekilde ölüme sebep olacak olaylar çıkar. Ölümsüzlüğün kaynağı olan madde bitebilir falan ama tamamen ölümsüzlük bence de imkansız.
 
Ölümsüz olup ne yapacaksın kirvem. O kadar yaşayacak kadar çok mu seviyorsun burayı?
 
Asıl soru kaynaklar nasıl sınırsız hale getirilecek olmalı. Kaynak olmadan bırak ölümsüzlüğü insanlık tükenebilir.
 

Geri
Yukarı