OEM Key Kaç Defa Kullanılabilir?

bugra98

Hectopat
Katılım
30 Kasım 2017
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başka versiyona geçin, temiz kurulum yapın falan gibi şeyler söylüyorsunuz ama ben OEM key ile aktivasyon yapıyorum yani tek kullanımlık. Her formatta 25 TL demek bu en az. Bunu 1703 sürümüne geçmek için göze aldım güncelleştirmeleri her yerden kapattım fakat zorla 1709'a geçirmişti. Yani çözüm bu değil. RS5 diye bahsedilen şey nedir onun hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Ayrıca microsoft güncelleme getiriyorsa adam akıllı getirsin ben neden güncellemeden sonra birsürü driver silip kurmak ya da format atmak zorunda olayım ki ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her formatta 25 TL demek bu en az.

Ney ney ney? Hocam önce OEM lisansın ne olduğunu bi' öğrenin gözünüzü seveyim. Şu konunun gittiği yere bak yahu.

Arkadaşlar bu sorunla ilgili görüşünüz varsa yazın. Yoksa ayrı konu açın. Burası türbe/ağlama duvarı değil!
 
Yanlış Bilgilendirme
OEM'in anakarta gömülen key olduğunu, anakart değiştirilmediği sürece gitmediğini falan biz de almadan önce duymuştuk. Yani asıl kulaktan dolma bilgi budur. Hayatında bizzat kullanmamış insanlar gelip burada cahil edebiyatı yapıyor .. 1 kez format attım bilgisayara ve OEM keyi aldığım yer aldığım hata sonucunda şöyle dedi "OEM keyiniz 1 kullanımlıktır. Yani format işleminde gider bu normal. Hiç bir şekilde yardımcı olamayız." Hatta OEM keyin satıldığı yerlerde de açıklama bu şekilde düzenlendi. Boş konuşmayın ben de konu değiştirme çabasında değilim , Dediğim şu "İnsanlara şu sürüme geçin bu sürüme geçin diyosunuz temiz kurulum yap falan diyorsunuz ama böyle problemlerimiz de olabiliyor"
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Konu iyice sapıyor ama 1 hafta önce bilgisayara 40 Tl’ye Windows + Office oem key aldım. Driver kurulumunda format atmam gerekti ve tekrar kullandım. Burda söylenen doğru bilgidir. Önceden de çok OEM key kullandım. Formattan sonra yanlış yazmadığınız sürece kullanılır. Sizin satıcınızın problemi üzerinden burda boşuna konuşmuş siz oluyorsunuz. Konuya takılma olayı üzerinden devam edilirse daha iyi olur. 8750H ve GTX1060 bilgisayarımda bu sorun var. İşlemci değişikliğide fark etmiyor. İntelin 5xxx sürümünü yükledim. Önceki mesajlarda paylaşılan, biraz olsun iyi durumda geliyor bana bazı arkadaşlarda değişiklik olmamış.
 
Ben formattan sonra kullanamıyorum. Satıcım da durmaplay idi. Ondan sonra aldığım satıcı da aynısını söyledi. Yani bunu söyleyenler x kişisi y kişisi değil baya baya kurumsal şirketler, ben yaşadığımı bilirim uyarı vermeniz de saçma sapan. Bir daha yorum yapmıcam zaten kendi bildiği gibi konuşmayana uyarı, yorumu siliniyo falan. İlginç.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığım OEM keyi kullandıktan sonra 5. kez format attım otomatik aktif oldu. Sadece 1 kere girmen yeterli keyi. Sana asla bir daha key sormayacaktır. Sana söyleyenlerin kim olduğu umrumda değil. :)
 
Key ile ilgili;
Satılık - Microsoft Windows 10 Pro Lisans

Bu konuyu inceleyebilirsiniz. Alım yapmanız durumunda aldığınız lisans format sonrası çalışmaz ise ödediğiniz ücretin iadesi + ücretsiz yeni lisans garantisi verebilirim.

Hemen bu gün deneme şansınız mevcut.

Şahsi bilgisayarımda aynı lisans ile 20'den fazla format atmış ve sorun yaşamamış biri olarak söyleyebileceklerim bunlar.

Bazı firmalar eşleşme sunucusu üzerinden etkinleştirme sağlıyor. Bu sunucunun daha önce kullanılmış lisansı tekrar onaylamaması sizin lisans ile ilgili hata almanıza neden olabiliyor. Bu konuda satış yapan firmaların gerekli güncellemeleri yapmaları gerekli.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı