OEM Key nereden alabilirim?

Çok ucuz ama ucuz etim yahnisi yenmez bir sıkıntı olmasın ne zamandır kullanmak taşınır?

Dostum tanıdığım değil kesin üzmez diyemem fakat ilgilenme şekilleri hızlı olmaları az da olsa güven vermedi değil. Kullanalı birkaç gün oluyor bir sıkıntısını çekmedim. Kodu tek girişte de Windows'um aktifleşti.

İllegal değildir.
OEM keyler illegaldir.
Bu birazda nerede yaşadığınıza bağlı bir durum. Mesela Almanya'da yasaldır ama Türkiye'de tartışılmaktadır.

Türkiye'de bununla ilgili bir mahkeme kararı bulunmadığı(bildiğim kadarıyla) için yorum yapmak doğru olmaz.

Paylaşılan kaynağa baktığım zaman Microsoft Türkiye'yi görüyorum. Yasal diyecek halleri yok heralde değil mi 🙂

İllegale karşı bir forum sanıyordum burayı.
Hiç kimse kusura bakmasında piyasada hem tekelleşmiş hemde fiyatları aşırı yüksek olan bir firmayı savunmayacağım. Bugün baktığımızda Windows 10 Home'un fiyatı 1300₺. Bugün bu fiyatlar çok daha düşük olsaydı hiç merak etmeyin yasallığı felan tartışmazdık.

Almanya'daki yasa ile ilgili karar:
The Federal Court ruling allowed the sale of OEM versions and DSP versions without associated hardware[Federal Mahkeme kararı, OEM sürümlerinin ve DSP sürümlerinin ilişkili donanım olmadan satışına izin verdi].

As a result of this ruling, you may install and use this version on any computer. This is documented in the judgment of the Federal Court of Justice of 06.07.2000 - I ZR 244/97, and states: In the judgment of 6 July 2000 ruled the Federal High Court (BGH) that the exhaustion principle can not be undermined by license provisions of the manufacturers (Az I ZR 244/97 - OEM Decision - Judgment in GRUR 2001, 153).

Ha şunuda ekleyeyim ülkemizde yasalar bunu illegal olarak belirtti diyelim yine öneririm. Zaten üçüncü dünya ülkesinde doğmuşum bide üstüne o kadar para vereceğim ve dahası Almanın teki benden kat be kat daha ucuza kullanacak... Hiç kimse kusura bakmasın gidin başka evrende yaşayın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı