OEM Keyler yasal değil

Ben KMSpico'ya güvenmiyorum ve kullanmıyorum, cebimde Windows alayım diye taşıdığım 1000 TL param da yok ve bu yüzden işletme sistemi kullanamamam saçma. Bilgisayar almak için çok güçlük çektim bir de ülkemde dolar fazla olduğu için normalde çok ucuz olması gereken bir şeye 1000 TL vermeye de hiç niyetim yok kusura bakmayın. Ha ülke şartları iyi olur gider 600 TL'ye PS5 alırım o zaman gidip orjinali de alırım emeğe saygısızlık etmem ama ben bilgisayarıma virüs bulaşsın da istemiyorum, orijinal alacak durumum da yok, ne kadar %100 lisanslı orijinal olmadığını bilsem de bana özel tek Key olmadığını bilsem de gidip internette satılan ucuz Key'leri tercih ettim ne bilgisayarıma virüs bulaştı ne de durumum yokken kendi kendimi zora sokmadım. Fan boy değilim ama "paran yoksa öl" mantığı gerçekten çok saçma ve anlamsız.

Ben KMSpico'ya güvenmiyorum ve kullanmıyorum, cebimde Windows alayım diye taşıdığım 1000 TL param da yok ve bu yüzden işletme sistemi kullanamamam saçma. Bilgisayar almak için çok güçlük çektim bir de ülkemde dolar fazla olduğu için normalde çok ucuz olması gereken bir şeye 1000 TL vermeye de hiç niyetim yok kusura bakmayın. Ha ülke şartları iyi olur gider 600 TL'ye PS5 alırım o zaman gidip orjinali de alırım emeğe saygısızlık etmem ama ben bilgisayarıma virüs bulaşsın da istemiyorum, orijinal alacak durumum da yok, ne kadar %100 lisanslı orijinal olmadığını bilsem de bana özel tek Key olmadığını bilsem de gidip internette satılan ucuz Key'leri tercih ettim ne bilgisayarıma virüs bulaştı ne de durumum yokken kendi kendimi zora sokmadım. Fan boy değilim ama "paran yoksa öl" mantığı gerçekten çok saçma ve anlamsız.
Oem Lisanslar nasıldır bilmem ama paran yoksa öl çok saçma dediğin gibi onada geçici bir yöntem yazdım Microsoft kaldırmadığı sürece saf %100 lisanslı oluyor bilgisayar.

Ah ah
Oem key için korsan, yasal olmayan gibi nitelendirmeler yapılmış ve bu sanki namusuymuş gibi savunulmuş. Microsoftun kendi yetkilisi bile yasal olmadığını veya sahte olduğunu kabul edemezken sanki sahteymiş gibi lanse edilmesi çok saçma geldi. Oem keyler gayet usulüne uygun hiçbir yasa dışı işlem olmadan çıkarılan keylerdir. 1 bilgisayarda kullanılan microsoftun önüne istese çok rahat geçebileceği ama geçmediği, keyi aldığınız kişiye ait bir sıkıntı bulunmadığı sürece hiçbir şekilde kullanımı engellenmeyecek gayet orijinal bizzat zamanında microsoftun ellerinden çıkan keylerdir. Hiçbir yazılım veya illegal bir şey içermez. Microsoft size gelip 'eski bilgisayarlarınızdaki keyleri yenisine aktarmak yasak' gibi bir cümle kurmadıkça bu böyle olmaya da devam edecek. Bu keyleri satanlar için de korsandan hallice beter benzetmesi yapılmış. O halde kağıtçıların kağıt toplaması da korsan olsun, telefonun eski şarj aletini kullanmak da korsan olsun, telefonda farklı telefona ait kulaklık kullanmak da korsan olsun geri dönüşüm yapmak da korsan olsun... Bunlar esasında çok farklı örnek gibi gözükse de temelindeki mantık aynı. Hiçbirinde illegal bir şey yok.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı