OEM vs Retail Windows 10

Parzival00000

Femtopat
Arkadaşlar bundan yaklaşık 8 ay önce Gittigidiyor üzerinden "OEM Windows 10 Pro Key" başlığı altında bir Key satın aldım, ancak şimdi fark ediyorum ki Retail Key vermişler,

Herhangi bir zararı var mıdır? OEM ile Retail arasından belirgin farklar nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bundan yaklaşık 8 ay önce Gittigidiyor üzerinden "OEM Windows 10 Pro Key" başlığı altında bir Key satın aldım, ancak şimdi fark ediyorum ki Retail Key vermişler,

Herhangi bir zararı var mıdır? OEM ile Retail arasından belirgin farklar nelerdir?

İnternette okuduğuma göre OEM Key sadece bir bilgisayarda bir kez aktif edilebiliyor( eğer yanlış anlamadıysam :D) Retail Key ise sınırsız bir şekilde kullanılabiliyor ama sadece bir bilgisayarda olmak şartıyla(yani halihazırda aktif edilmiş bir bilgisayar varsa kullanılamıyor ama aktif edilmiş bilgisayardan Windows 10'u silersen Retail Key'i istediğin bir bilgisayarda kullanabiliyorsun lakin sadece bir bilgisayar olmak şartıyla(yanlış anlamadıysam))

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı