Ön ses portları çalışmıyor

oguzkolcuoglu

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Technopatın topladıgı 2.500'lük kasadan topladım ve herşey güzel hoş oyunlarda falan sorun yok ama...

Bilgisayarımın ön ses portları çalışmıyor. Kulaklık girişine (Yeşil Giriş)kulaklıgı takıyorum ama ses ayarlarından pembe ön panel takılı gösteriyor tam tersi de mikrofon girişine (Pembe Girilş) mikrofon takıyorum bu sefer ayarlardan ön panel kulaklık girişi takılı gösteriyor. Kasanın arka girişlerinde sorunsuz çalışıyor.

Aynı kasadan arkadasımda aldı onunda ön portlar çalısmıyor bu bi kronik sorun mu ?

Çözüm bulunabilir mi ?

Kasa: Aerocool GT Black Edition

Ön panel ses bağlantısını atlamışsınız:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Her şey tamam hocam ama yine ters giden bir sey var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim şimdi eğer Realtek HD Audio Driver'i yüklü değilse yüklemelisin. Hemen ardından programın arayüzüne gelip klasör simgesi var oraya tıklayıp ''ön panel jak saptamasını engelleyin'' diye bir kutucuk var onu seçili hale getireceksin. Bundan sonra da yine programın arayüzünde Aygıtın gelişmiş ayarları diye bir seçenek var orada da ikinci seçenek seçili olacak yani ''ön ve arka çıkış aygıtlarının iki farklı ses dolaşımını aynı anda çalmasını sağlayın'' olmalı. Fotoğrafları yükledim ona göre de yapabilirsin.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    64,6 KB · Görüntüleme: 295
  • Ekran Alıntısı1.JPG
    Ekran Alıntısı1.JPG
    68,6 KB · Görüntüleme: 337
Kabloyu nereye bağladınız ? Foto ekleyin.

Kardeşim şimdi eğer Realtek HD Audio Driver'i yüklü değilse yüklemelisin. Hemen ardından programın arayüzüne gelip klasör simgesi var oraya tıklayıp ''ön panel jak saptamasını engelleyin'' diye bir kutucuk var onu seçili hale getireceksin. Bundan sonra da yine programın arayüzünde Aygıtın gelişmiş ayarları diye bir seçenek var orada da ikinci seçenek seçili olacak yani ''ön ve arka çıkış aygıtlarının iki farklı ses dolaşımını aynı anda çalmasını sağlayın'' olmalı. Fotoğrafları yükledim ona göre de yapabilirsin.
Hocam dediğiniz gibi yaptım bu sefer kulaklıktan ses geldi ama pembe girişe takınca yeşilde mic algılıyor nedense

Dosya Ekleri

• 13570171_10208944031490383_1511776669_o.jpg
    13570171_10208944031490383_1511776669_o.jpg
    152,9 KB · Görüntüleme: 260
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı