Çözüldü Önbellek ile ara bellek arasındaki fark nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Little Doge

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

14 yıldır kullanılan sabit diskin CrystalDiskInfo ve HD Sentinel programlarında 32 MB ara belleği olduğu yazıyor.
Bu ön bellek ile aynı şey mi? Aynı şey değilse farkları nedir?

Çözüm
Arabellek veri yazmadan önce verilerin biriktiği yere deniyor. Hızı arttırmak için geliştirilen bir teknoloji kendisi.

Ön bellek ise bir sorgu yapılırken verilerin daha hızlı işlenmesini sağlamak için bazı veriler ön bellek üzerinde depolanıyor. Bu da hızı arttırmak için geliştirilen bir teknoloji.

Yani farklı şey.
Disk eski olduğu için yazmıyor olabilir. Göremedim. Bu istediğiniz bilgileri ne için öğrenmek istemiştiniz acaba?
Technopat'ta Seagate Barracuda disklerin SMR özelliği olduğundan neden alınmamaları gerektiği konusunda bir rehber okudum. CMR olan ve Yükleme/Boşaltma çevrimleri değerleri yüksek olan disklerin uzun ömürlü olduğunu öğrendim.
Meraktan ve fikir açısından eski disklerimin CMR olup olmadığını, Yükleme/Boşaltma çevrimleri değerlerini öğrenmek istemiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…