Önce kas mı yapmalı yoksa zayıflayıp sonra bulka mı girilmeli?

Profesyonel değilseniz bulka girmek falan sizin için uygun değil ki. Siz kas çalışacaksınız biraz diyetle form tutarsınız. Kas çalışırken yağ yakabiliyor vücut. Sadece önce kas çalışıp en son kardiyo yapmanız olacak çünkü kardiyoyu spordan önce yaparsanız spora ayıracak enerjinizin çoğunu kaybedersiniz.
Yani diyet yaparken kas kazanmak mümkün mü ben kilo verirken kas kazanmak yoksa kas çalışmaktan kastınız sıkılaşmak mı?

Diyet yaparken kas elbette mümkün. Karbonhidratı düşürün proteini arttırın ve kas çalışın.
400 civarı kalori açığıyla karbonhidrat ve protein ağırlıklı beslenerek mümkün tabii.
Genellikle 1500 kalori almaya ve haftada 1 kiloya yakın zayıflamaya çalışıyorum bu bilgi içinde teşekkürler şu anda daha da moralim yükseldi ben zayıflarken kas kazanmanın imkansız olduğunu sanıyordum

Yağ oranını da öyle.

Ustam bir şey soracaktım ben bu diyet işlerinden çok anlamıyorum diyet yaparkende aralıklı oruç yapıyorum öğlen 3E kadar kafamı eseni yiyip sonra spora gidiyordum böyle böyle 86kilodan 70 kiloya düştüm spora ara vermiştim şimdi tekrar başlamak istiyorum ama bu sefer harbi vücut inşa etmek istiyorum bu aralıklı oruç yaparken protein odaklı değil de elime ne gelirse yiyordum bunu yaparken kas kaybı yaşamış mıyımdır? Bir de internette satılan protein tozları tavuk kilo fiyatıyla kıyaslanınca daha ucuz gibi ne önerirsiniz bu konuda? Tabii markadan markaya değişiyordur ben supplement markası ve birkaç diğer markayla kıyaslayınca görmüştüm.

Protein almamak sende kas kaybı yapmaz kaslarının gelişimini etkiler. Günlük almanız gereken protein mikrarı kilonuzun 1,5 - 1,8 katı ortalama. Yani 70 kiloysanız 70x1,8 = 126 gr protein alman lazım az çok. Bu seviyelerde proteini günlük yediklerinden karşılayamıyorsan protein tozu kullanabilirsin. Ben protein tozu kullanmadım. Kreatin kullandım ama bıraktım. Gün içinde tavuk yumurta gibi besinleri yiyordum ve amacım zaten kilo almaktı. O yüzden de zayıflama çalışmadım bol bol yedim. Sağlam bir vicut istiyorsan eğer bence zayıf değilsen öyle çok fazla bulk yapma. Çok zayıfsan yapman lazım zaten fazla fazla yemelisin. Değilsen sporunu yap tükenişe yakın çalış. Proteini bol bol al, çok yağlı yeme, şekeri doğal olarak al meyvelerden. İlk başlarda böyle başlaman iyi olur sonrasında zaten salondaki hocana sorarsın o sana nasıl devam etmen gerektiğini anlatır.

Genellikle 1500 kalori almaya ve haftada 1 kiloya yakın zayıflamaya çalışıyorum bu bilgi içinde teşekkürler şu anda daha da moralim yükseldi ben zayıflarken kas kazanmanın imkansız olduğunu sanıyordum

Kalori ihtiyacının 400 azı yeterli. Çok düşük kaloriyle kas kazanmak çok zor. Zaten o kadar yağlı da değilsiniz kalori açığını çok abartmaya gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı