Önce Witcher 3 mü oynanmalı yoksa dizisi mi izlenmeli?

Caliskan

Decapat
Daha fazla  
Witcher 2'yi bitirdikten sonra 15 saat Witcher 3 oynadım. Dizisini izleyim dedim fakat önce hangisini yapmalıyım bilmiyorum.

Şimdi öncelikle şöyle söyleyeyim. Witcher aslında 8 kitaplık bir roman serisi. Oyunlar bu kitaplardan uyarlandı. Fakat şöyle bir şey var. Uyarlama derken direkt kitaplardaki yaşanan olayları anlatmıyor oyunlar. Kronolojik olarak kitaplarda gerçekleşen olayların devamını anlatıyor. Oyunlar son kitapta yaşanan olaylardan 5 yıl sonrasını anlatıyor.
Dizi ise kitaplarda yaşanan olayları konu alıyor fakat bunu gerçekten çok rezalet bir biçimde işliyor o yüzden diziyi tavsiye etmem. Eğer senaryoya hakim olmak istiyorsan kitapları okuyup öyle oyunlara başlamanı tavsiye ederim aksi takdirde inan bana çok şey kaçırırsın. Eğer hikayeye önem vermiyorum diyorsan üçüncü oyunu direkt oyna gitsin. Witcher gerçekten aşırı uzun bir seri. Tüm hikayeyi adam akıllı anlamak istiyorsan 8 kitap + 3 oyun bitirmen gerek yoksa hikaye aklında çok yüzeysel kalıyor. Bu yüzden witcher oyunları aynı zamanda 8 kitaplık bir roman serisinin finalini kendi seçimlerinize göre şekillendirdiğiniz bir sanat eseridir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı