453482
Kilopat
Hocam oyun oynayacaksanız öncelik kesinlikle RAM'de olmalı. Çünkü artık 8 GB oyunlar için pek yeterli değil. Ama oyun oynamam bilgisayarım hızlı olsun derseniz SSD çok daha mantıklı olur.

Drop ile SSD'nin uzaktan yakından alakası yok.
Bazı oyunlarda HDD kaynaklı droplar oluyor diye biliyorum, yanlışım varsa düzeltin.Drop ile SSD'nin uzaktan yakından alakası yok.
GTA 5 bile oynuyorum ? Rust"a giriyorum onu da oynuyorum ve kasma yok. Hocam siz 16 GB ram kullanıyorsunuz diye 8 yetmeyecek gibi bir durum yok.
Bence önemli olan çift kanal olması. 8GB ram ile rust bile oynayabiliyorsam performanslıdır.8 GB tam sınırda. 16 GB ile daha iyi bir oyun deneyimi yaşarsınız ayrıca.
Bazı oyunlarda HDD kaynaklı droplar oluyor diye biliyorum, yanlışım varsa düzeltin.
Ben oyun oynayamazsınız diye bir şey mi dedim?GTA 5 bile oynuyorum ? Rust"a giriyorum onu da oynuyorum ve kasma yok. Hocam siz 16 GB ram kullanıyorsunuz diye 8 yetmeyecek gibi bir durum yok.
Daha önemli demedim zaten fakat ara sahnelerin geç gelmesi bazı oyunlarda FPS düşmesine sebep oluyor diye biliyorum.Bende önceden SSD'nin oyun konusunda daha önemli olduğunu sanıyordum. Ama gerçekler öyle değil.
8GB Ram kullanan biri 2.monitör kullanmaz. Ve ben zamanında kullandım hiç bir sıkıntı yaşamadım.Ben oyun oynayamazsınız diye bir şey mi dedim?
PC denen alet multi tasking yapabilen bir alet. RAM olmadan da multi tasking özelliklerine ket vurursunuz. Varsa 2. monitörde bir 1080p YouTube videosu açın bakalım ne biçim drop yiyorsunuz oyunda.
Bilginiz olmadan fikriniz olmasın.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.