Öncelik SSD mi yoksa RAM mi olmalı?

Hocam oyun oynayacaksanız öncelik kesinlikle RAM'de olmalı. Çünkü artık 8 GB oyunlar için pek yeterli değil. Ama oyun oynamam bilgisayarım hızlı olsun derseniz SSD çok daha mantıklı olur.

Üst düzey oyunlar oynayan üst düzey bir oyuncu iseniz, RAM. Çift kanalın verdiği performans çok daha fazla olacaktır. Ama orta seviyeli oyunlarla vesaire ilgileniyorsanız ya da oyun oynamıyorsanız, sisteminizi SSD'den daha fazla mahrum bırakmayın. Çünkü 8GB gayet yeterli bir bellek boyutu.

GTA 5 bile oynuyorum ? Rust"a giriyorum onu da oynuyorum ve kasma yok. Hocam siz 16 GB ram kullanıyorsunuz diye 8 yetmeyecek gibi bir durum yok.
Ben oyun oynayamazsınız diye bir şey mi dedim?

PC denen alet multi tasking yapabilen bir alet. RAM olmadan da multi tasking özelliklerine ket vurursunuz. Varsa 2. monitörde bir 1080p YouTube videosu açın bakalım ne biçim drop yiyorsunuz oyunda.

Bilginiz olmadan fikriniz olmasın.

Ben oyun oynayamazsınız diye bir şey mi dedim?

PC denen alet multi tasking yapabilen bir alet. RAM olmadan da multi tasking özelliklerine ket vurursunuz. Varsa 2. monitörde bir 1080p YouTube videosu açın bakalım ne biçim drop yiyorsunuz oyunda.

Bilginiz olmadan fikriniz olmasın.
8GB Ram kullanan biri 2.monitör kullanmaz. Ve ben zamanında kullandım hiç bir sıkıntı yaşamadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı