Önümüzdeki 20 yılda sağ kalamama ihtimali olan ülkeler

Abd cok borclansada mevcut durumda hic gidici gorunmuyor. Cin'in zaten gelecegi cok parlak, yakinda ABD'yi gecmesi bekleniyor ekonomik olarak. Turkiye'de potansiyel senelerdir var fakat senelerdir ayni. Dunyadaki dengeler ortalama 30 senede bir degisiyor, ne olacagini kimse kestiremez.
 
Çin'in yükseleceği falan yok. Türkiye şu sıralar olan sorunları atlatırsa ve artık köhne sistemlerden kurtulursa kendi bağımsız ordusunu kurarsa Orta Doğu'da çıt çıkaracak devlet yok. Amerika, Rusya ve Çin dahil.
 
Tamam, Türkiye'nin böyle bir güç olmasını isterim ama fazlasıyla hayal dünyasında yaşıyorsunuz bence. Türkiye'nin durumu Osmanlı'nın durumunun (Kanuni Dönemi) çeyreği bile olacak durumda değil şu an. (Benim fikrim)

Ve ek olarak, Çin'den ne kadar nefret de etsem, Dünya'nın en büyük söz sahiplerinden biri de Çin'dir. Çin gibi büyük bir gücün yerin dibine gireceğini sanmam. Hele ABD'nin. Bu ülkelerin yerin dibini boylaması için kıyamet kopması lazım.
 
Çin'in sonu yakın. ABD'nin başkasının bölgesinde güçsüz kalacağını biliyoruz. Türkiye şuanda bölgenin en güçlü devleti bunu herkes kabul ediyor. Ama serbest bırakılmıyor her devlet başka taraftan politikalarla bizi sıkıştırıyor. Şu üretim işine girsek artık, çok fazla değil 10 sene sonra gücümüz 2 katına çıkar. İşte keyfimizden üretim yapmıyor değiliz var ki bir şeyler.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı