Örnek çalışma programı önerisi

Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı:GTX 1650
İşlemci:İ5 9400F
Bellek:16 GB
Anakart:Biostar - H310MHP
İşletim Sistemi: Windows 11
Sistem Türü:64 bit
Meslek
Öğrenci
15 yaşındayım 1.70'im ve 50 kiloyum bu şartlar ile haftada kaç gün Fitness'a gitsem yeterli olur? (gitme demeyin çok pısırığım kendimi korumam lazım.)

Eğer kendini pısırık olarak görüyorsan gitmen gereken yer fitnes değil herhangi bir dövüş sanatı eğitim yeridir. Korkunun kilonun zayıflığından ve kalıbından geldiğini düşünüyorum, lakin fitnes uzun soluklu bir iş onun yerine güreşe ya da boksa gitsen vücudunu zaten toparlarsın. eğer fitnese gideceğim diyorsan o kilo fazla düşük. işin boy kilo endeksine girmiyorum haftada 3 gün gitsen bile haftanın 7 günü spordaymış gibi beslen pirinç ve proteine yönel temel olarak yapman gereken şey ağırlık kaldırmak hemen çok ağır kaldırma başta az ağırlık çok tekrar yap yavaşla arttırırsın.

Eğer kendini pısırık olarak görüyorsan gitmen gereken yer fitnes değil herhangi bir dövüş sanatı eğitim yeridir. Korkunun kilonun zayıflığından ve kalıbından geldiğini düşünüyorum, lakin fitnes uzun soluklu bir iş onun yerine güreşe ya da boksa gitsen vücudunu zaten toparlarsın. Eğer fitnese gideceğim diyorsan o kilo fazla düşük. İşin boy kilo endeksine girmiyorum haftada 3 gün gitsen bile haftanın 7 günü spordaymış gibi beslen pirinç ve proteine yönel temel olarak yapman gereken şey ağırlık kaldırmak hemen çok ağır kaldırma başta az ağırlık çok tekrar yap yavaşla arttırırsın.

Hocam spora gidecek para yok sitede fitness salonu olduğu için gidebiliyorum.

Üstteki o arkadaşı sakın ha dinleme %100 boş konuşuyor demiyorum mesela "ağır girme, hafif gir" dediği kısma katılırım... Bütün hareketlerde en hafif kiloyla başla, önce o hareketlere adapte ol, kürek kemiklerini kontrol etmeyi öğren, eğilmeyi - çömelmeyi öğren. Ondan sonra beslenmedir programdır sonra konuşulur, konuşuruz zaten tavuk pilav yemeyi de üstteki şahıs sonra önersin. Ben böyle başladım sağlam fiziğim ve gücüm oldu 2-3 kere sakatlandım onlar da genetik yatkınlıktan kaynaklıydı.

Üstteki o arkadaşı sakın ha dinleme %100 boş konuşuyor demiyorum mesela "ağır girme, hafif gir" dediği kısma katılırım... Bütün hareketlerde en hafif kiloyla başla, önce o hareketlere adapte ol, kürek kemiklerini kontrol etmeyi öğren, eğilmeyi - çömelmeyi öğren. Ondan sonra beslenmedir programdır sonra konuşulur, konuşuruz zaten tavuk pilav yemeyi de üstteki şahıs sonra önersin. Ben böyle başladım sağlam fiziğim ve gücüm oldu 2-3 kere sakatlandım onlar da genetik yatkınlıktan kaynaklıydı.

Güreşle uğraşan birisi olduğum için bana öğretilenleri aktardım gayet de başarılı öğreti olduğunu düşünüyorum. Neresini yanlış bulduğunuzu açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırım?

Güreşle uğraşan birisi olduğum için bana öğretilenleri aktardım gayet de başarılı öğreti olduğunu düşünüyorum. Neresini yanlış bulduğunuzu açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırım?
Temel olarak yapması gereken şeyin "ağırlık kaldırmak" olduğunu söylemiştiniz. Tabiri caizse et kafa boş beleş badiciler "bas işte ya sadece" der ya, onunla aynı kapıya çıkıyor. Hayır değerli hocam ilk zamanlar gelişim zaten hızlı olacak bu süreçte eğilmeyi ve çömelmeyi doğru öğrenirse, ondan da sonra barbell squat ve deadlift yapmayı öğrenirse mükemmel yatırım olur. 14 yaşımda öğrenmeye başlamıştım iyi ki de öğrenmişim omurgam çok sağlıklı sürekli dik yürüdüğüm için övgü alıyorum vs. Her neyse konudan sapmayalım. Bunlardan sonra karmaşık şeylere girilebilir. Ağırlık kaldırmak da bunun içindedir. Onun dışında tavuk pilavını yesin ama bunu saysın yeterli olanı yesin fazlası.

Temel olarak yapması gereken şeyin "ağırlık kaldırmak" olduğunu söylemiştiniz. Tabiri caizse et kafa boş beleş badiciler "bas işte ya sadece" der ya, onunla aynı kapıya çıkıyor. Hayır değerli hocam ilk zamanlar gelişim zaten hızlı olacak bu süreçte eğilmeyi ve çömelmeyi doğru öğrenirse, ondan da sonra barbell squat ve deadlift yapmayı öğrenirse mükemmel yatırım olur. 14 yaşımda öğrenmeye başlamıştım iyi ki de öğrenmişim omurgam çok sağlıklı sürekli dik yürüdüğüm için övgü alıyorum vs. Her neyse konudan sapmayalım. Bunlardan sonra karmaşık şeylere girilebilir. Ağırlık kaldırmak da bunun içindedir. Onun dışında tavuk pilavını yesin ama bunu saysın yeterli olanı yesin fazlası.

Ağırlık kaldırmak fiziksel yorgunluk erkeklerde testosteron hormonunu tetikler bu da yaptığı sporda daha etkili bir gelişim sağlamasına yardımcı olur o açıdan söyledim zaten eğilme çömelme gibi şeyleri hareketleri yaptıkça öğrenecek ilk kardiodan başlarsa kilo alması uzun sürer o manada dedim. Arkadaşın boyu 170. ve bu boyda olması gereken kilo 60/70 arası eğer hızlı kalori almak istiyorsan karbonhidrat tüketirsin ve bu arada spor yapıyorsan lifli ve proteinli gıdalar kasın yıkımı ve onarımı döngüsünü iyi yönde etkiler zaten protein sadece sprocuların kullandığı bir şey değil her insanda var olan tüketilmesi sağlık açısından önemli bir gıda vb.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı