ÖTV arttı mı?

Yok aga yaşanmaz bu ülkede iktidarda bunlar varken.
Sadece o mu? Halkı da katalım bunun içine. Ülkenin uzun bir tatile ihtiyacı var, mümkünse uzun...

Hala başlarına ne geldiğini ve ne geleceğini araştırmadan nefes alan milyonlar var bu ülkede. Her şeye eyvallah diyen, onu da yükle nasıl olsa eşeğiz diyen milyonlar var. Hayır, bir çıkarı olsa ve cidden bazılarının varlığından paralar kaldırıp işini görse tamam yine mantıklı bir sebep bulacağız.

Bu da yok, adam fakir ve zar zor nefes alarak yaşıyor, bırak araba gibi şeyleri adam evini zor geçindiriyor ama hala dünya ahiret reis sözleriyle meydanları coşturuyor. Bu insanlar aramızda ve hiç düşünmediğimiz kadar yakınımızda.

Artık ne olur bilmiyorum ama benim umudum kalmadı. Kendime sürekli B, C, D, E planı çiziyorum...

Arkadaşlar sosyal medyada görüyorum ÖTV zammı paylaşımlarını. Biliyorsunuz ülkemizin de çok paraya ihtiyacı var zaten. Bir altın musluk da diğer saraya lazım (!). ÖTV ne durumda, biraz bahseder misiniz?

Aga bence normal bu vergiler, adamlar terör ile mücadele yapıyor, asker donatıyor, askeri teknoloji geliştiriyor. 29 ülkenin ekonomik baskısına karşı ayakta kalmaya çalışıyor, içeriden ayrı dışarıdan ayrı savaş oluyor, bence gayet makul vergiler. Eğer biz bunları vermezsek doğrudur, dolar yine 1₺ olabilir ancak o dolar 1₺ olacak vergiler azalacak diye vatanımın dünya sahnesinde oyun kuruculuğu bırakmasını istemem şahsen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dış mihrakcilar da geldi, mükkemel detaysınız.

En büyük bilmem kaçıncı ekonomimiz var bizim. Bos ver doları, alim gücünü, OTV'yi. Vergilerimizi de eksik etmeyelim. Her kravatlı bir S serisi ve 100 araçlık konvoyu hak ediyor neticede. Itibar meselesi bu itibar. Itibar israftan sayilmaz. :)

Sadece 2 litre ve üstü olanlar için değil, Astra/Megane/Golf/Tiguan/3008/Grandland X gibi 1.6 litrenin altı olan C sınıfı araçlar da bu zamdan etkilenecek. Orta paket ve üstü olan bu C sınıfı arabaların "güvenli ve kaliteli" olanları da %60 değil %80'lik vergi dilimine giriyor artık. Kısacası devlet şunu diyor; sizlere orta paket kaliteli denilebilek arabalar bile haram. Alın tabutlarınızı, kazada Allah korusun...

Hatta yeni kasa üst paket B sınıfı arabalar bile artık %80'lik vergi dilimindeler. Clio/Corsa olmuş 200,000 TL diyenler bir hafta sonra 225,000 TL olmuş diyecekler. Tiguan gibi araçların üst paketleri de 30 bin TL civarında zamlanacak hesaba göre ama firmalar madem fiyatlar arttı aylardır yansıtamadığımız döviz farkını da fiyatlara ekleyelim derlerse daha da fazla olacak.
Haklısınız, onlara dikkat etmemişim. Düzeltme için teşekkürler.

Şu anda ülkemizde araba sahibi olmak zaten bir lüks, alabilen zar zor boş paket alıp yeni arabasının keyfini çıkarmaya çalışıyor. Alıcı en kötüsünü dahi alamayacaksa ne satmayı düşünüyorlar? Satılmayacak aracın vergisini nasıl alacaklar?

Vergi yiğidin kamçısıdır canım. Mesela benim 30 bin TL civarına 2010 yılında aldığım Toyota Auris bile 2.el'de 85 bin olmuş (170.000km). Toyota güncel fiyat listesini göstermeye korkuyor galiba. Hala güncelleniyor diyor sitede. Vergi sistemimizde en doğru mantıkla ilerlediği için hibrit otomobillerde fırlar. Fiat Egea 105 bin olunca vay halimize dedim ama şimdi geleceği düşünüyorum.

Bir tek kulağımızın arkası kaldı arkadaşlar.

İşin garibi bu durumları mantıklı bulup hala savunabilecek oldukça büyük bir kitle var. Marketten 2 içecek bir gofret alıyorum 30 lira para gidiyor. 30 liralık mazot alayım diyorum adam depo kapağını açıp kapatıyor. Araba alalım üç beş birikim yapalım diyoruz araba fiyatları 2-3 katına çıkıyor. Tüm bunlara rağmen reis şunu yaptı bunu yaptı, amarikaya kafa tutuyor bilmem ne diye savunan ve buna kendisi bile inanan kitle var.

Şu durumda milliyetçilik falan yapılmaz arkadaşlar. İmkanı olan çoluk çocuğu veya kendi geleceği için kaçıp gitsin yurt dışına.

IMG_20200831_032244.jpg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı