Öz güvenim kalmadı

Odama kapadım kendimi 10 saniye dursam ağlardım %90 çok duygusallık var bende.
O duygusallık kötü hocam. Sizin de cevap vermeniz gerek. Bu hayat böyle ebeveynden azar yiyerek geçmez. Peder çok azarlıyordu beni azıcık karşısına geçip cevap verdim o zamandan beri hiç azarlamadı. Kafa adammış peder onu öğrendim. Hep annemin emriyle azarlıyormuş beni 🤭

Ben eve takdir getirdim,yaz tatili köpek gibi sanayide çalıştım. Hala babamın gözünde işe yaramaz herifin tekiyim. Kısacası bu biraz ailenin yapısına bağlı.

Bana annem diyor ki onlar takdir teşekkür alırken sen niye alamıyorsun senin onlardan ne farkın var diyor haklı olduğunu biliyorum ama yapamıyorum yemin ederim çok istiyorum ama olmuyor.
Ailenize söyleyin o kağıt parçasının hiç bir önemi yok. Asıl hayatında istediğin şeyleri yapabilmen önemli. Ben çok yağlıydım 1 ay falan dersleri salıp spora başladım evde. Mutlu olabildiğimi hatırladım yemin ediyorum bu süreçte. Geçen haftada salona yazıldım. Sınavlara max 20 dakika falan çalıştım. Yine takdir aldım ama almasam bile inanın umrumda olmazdı. Artık ders çalışmayı bırakıp kızlarla konuşmaya başladım, spora başladım. İnanın sırf ders çalışarak hayat geçmez hocam.

Seni çok iyi anlıyorum bundan daha kırıcı ne olabilir bunu okuyunca bile insan kırılıyor zaten.
Bence özgüvenini kaybetmek yerine hırslan. Kendini geliştir insanlarla kıyaslanamayacak bir duruma gel.

Ailenize söyleyin o kağıt parçasının hiç bir önemi yok. Asıl hayatında istediğin şeyleri yapabilmen önemli. Ben çok yağlıydım 1 ay falan dersleri salıp spora başladım evde. Mutlu olabildiğimi hatırladım yemin ediyorum bu süreçte. Geçen haftada salona yazıldım. Sınavlara max 20 dakika falan çalıştım. Yine takdir aldım ama almasam bile inanın umrumda olmazdı. Artık ders çalışmayı bırakıp kızlarla konuşmaya başladım, spora başladım. İnanın sırf ders çalışarak hayat geçmez hocam.
Bu da çok güzel bir cevap ellerine sağlık.

Kiminle kıyaslıyor seni? Arkadaşlarınlaysa çok yanlış yapıyorlar. Çünkü içinden onlara rekabet duymaya başlıyorsun ve aran bozuluyor. Bu arada meraktan bir şey soracağım. Aileniz okudu mu?

İlk dönem notum 60 Ti onur belgesi aldım sonra mart 2022 ayında bana bilgisayar aldık sonra bugün annem dedi 2. dönem notun daha yüksek neden bilgisayar aldığımız için dedi bana ama 2. dönem daha zor oluyor 9. sınıfta bunu öğretmenler bile söylüyor zaten ama ben öğretmenleri dinleyip 2. dönem sınavlarına çok çalıştım gerçekten çalıştım ama olmadı rekabet demişsiniz ben ne alsam arkadaşlarım daha iyisini almaya çalışır.

Güzel kardeşim, puanlar tırt inan bana. Ama senin iyi olduğun bir şeyi bulman senin hem geleceğin hem özgüvenin açısından çok iyi olur.

Sadece okul odaklı kalırsan hep altında ezilirsin.

İlk dönem notum 60 Ti onur belgesi aldım sonra mart 2022 ayında bana bilgisayar aldık sonra bugün annem dedi 2. dönem notun daha yüksek neden bilgisayar aldığımız için dedi bana ama 2. dönem daha zor oluyor 9. sınıfta bunu öğretmenler bile söylüyor zaten ama ben öğretmenleri dinleyip 2. dönem sınavlarına çok çalıştım gerçekten çalıştım ama olmadı rekabet demişsiniz ben ne alsam arkadaşlarım daha iyisini almaya çalışır.
Yukarda dediğim gibi. Derslerinizi öğrenin yeter. Öyle her dersten 90 alayım 100 alayım diye takmayın hocam. Hobilerinizle uğraşın azıcık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı