1) Hayir. Dil akiskandir, nasil kolay akacaksa o sekilde ilerler. Karindas demek zordur, kardes ya da kardes demek daha kolaydir. Allahaismarladik demek, keza zordur. Oze sadik kalmak icin konusmayi yavaslatmak mantiksizdir.
2) Hayir. Bkz:1. madde.
3) Bunu etimologlar dusunsun. Benim kriterim sudur, ben bir sey soyledigimde bunu Turkler anlayabiliyorsa Turkce konusuyorumdur. Nokta. Kokeni Farsca olmus, Arapca olmus pek umrumda degil.
4) Hayir. Irkcilik bir irka ortada empirik kanit olmaksizin atfedilen negatif & pozitif ozellikler demektir. Bu saflastirma hareketi irkcilik degil, olsa olsa milliyetciliktir. Gerci bana gore irkcilik ne kadar sacmaysa milliyetcilik de o kadar sacma ama teknik olarak ayni sey degiller.
5) Evet. Konusmayi zorlastiran, anlamsiz kurallarla insanlari bogan her sey iletisime ve dolayisiyla dile zarar verir. "Bi baksana kardes" demek yerine "Bir baksana kardes" demek, yalnizca o gereksiz "r" harfi sebebiyle dilin akiskanligina zarar verir. Kastiriyorsa kullanma, ki bunun gibi bi' seklinde kullanim artmaya basladi zaten.