Özel bir birey olmak için ne yapmalı?

Merhaba. Özel bir birey olabilmek için ne yapmalıyım? Benim her zaman en büyük derdim, hemen hemen her toplumun elde edebileceği başarıyı değil, çok azınlıktan biri olabilmek. Örneğin hayalimde grammy ödülü kazanmak gibi şeyler var. 2011 yılından beri müzikte yetenekli olduğumu bilsem bile, dünya üzerindeki profesyonel müzisyenlerin çoğunun bile grammy ödülü kazanmadığını biliyorum. Ancak bende çocukluğumdan bu yana özel, seçkin biri olma takıntısı var. Yani bol bir refah, ve sevdiğim mesleğim ile kazançlı bir hayat yaşamanın yanı sıra, aynı zamanda sosyal olarak da iyi bir çevrem olsun gibi isteklerim var.

Hedeflerimi herkesten hep önde tuttum. İnsanlar dediler "ne bu öz güven?" diye. Amacım ise herkesten farklı olmaktır. Bu benim için önemli. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?

Herkes(çoğu kişi) amacını "büyük işler başarmak, herkesten farklı olmak" olarak belirtir. Benim içinse amaç; yaşadığın her saniye hayattan zevk almak, sevdiğim ve zevk alarak yaptığım işlerimdir.
Takleji hareket partisi lideri.

Her insanoğlu dünyada iz bırakmak ister, bunun çeşitli yolları var ve yeni yollar da yaratabilirsin. Ancak emin olmamakla beraber senin anne ve babanın da yaptığı gibi bunun en basiti çocuk yapmaktır. Çocuk kişinin kendinden sonra yeryüzündeki gölge olarak kalacak. Bazı ebeveynler bunu kabul etmese de çocuk yapmanın en büyük sebeplerinden biri bu, içgüdüsel bir şey ya. Çok kafaya takmamak lazım.

Senin soruna gelecek olursak herkes her şeyiyle özel bir birey olabilir. Göbeğini sallayıp ünlü olan adamda (saygım var kendisine) kendince özel ve çevresince özel, Elon Musk'ta kendince ve çevresince özel. Umarım anlatabilmişimdir, ama şundan eminim ki küçükten başlamak gerekiyor. Elon'un da küçükten hatta Elon gibi insanların belki de en ortak yönü hep küçükten başlamaları, bakınız Jeff Bezos; kendisi kitap satarak bu serüvene başladı.

Ne demek istediğinizi tam bir şekilde anlamadım maalesef.

Hocam şimdi şu an "popüler" rapçiler özellikle deha gibi rapçiler hepsine bir şey diyemeyiz zaten insanların kredi kartları üzerinden Spotify platformuna bir dinleme satın alıyor ve hem kara parayı aklamis oluyorlar hem de ünlü olmuş oluyorlar.

Bir videoda görmüştüm 1 günlük kazancınız 1 günlük giderinizi karşılıyorsa siz iyi bir çalışansınız 1 günlük kazancınız 1 aylık giderinizi karşılıyorsa siz zengin birisisiniz eğer 1 günlük kazancınız 1 yıllık giderinizi karşılıyorsa siz bir servet sahibisiniz eğer 1 günlük kazancınız 1 yıllık giderinizi karşılarsa özel birisisiniz bence.
Başka bir elemanda ayda 10.000 doların altında ki paraya sadece hayatta kalındığını söylüyordu 120.000 dolar eder aylık 1 günde 120.000 kazanabilirseniz bence özelsiniz ama dünya işine çok dalmayın bu da tavsiyemdir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı