Özel bir zekaya sahip olabilir miyim?

Kaiselk

Decapat
Yer
Kocaeli / İzmit
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Intel Core i7-11370H 3.30 GHz
Ekran Kartı: Geforce GTX 1650 4GB
RAM: 8GB
SSD: 512GB
Öncelikle internette buna dair herhangi bir teori ya da bilimsel bir metin bulamadığım için burada açtım ve kendimi övmek gibi bir niyetim hiç yok. Sadece konu hakkında bilginiz var mı, kendiniz böyle bir durum yaşadınız mı/karşılaştınız mı diye sormak istiyorum. Ben özel bir zekaya sahip olduğumu düşünüyorum bunu birkaç kişi de söylemişti bana. Hem mantığım kuvvetli, hem de iletişim becerilerim kuvvetli yani kelimeleri etkili kullanabiliyorum sanırım. Türkçede çoğu zaman 32-33 netin üstünde yapıyorum ve fen derslerini de ortalamanın üstünde yapıyorum denemelerde (işte 16-17 net falan) ayrıca ne kadar yardımcı olur bilmem ama INTP (mantıkçı) kişilik tipinde olduğumu öğrenmiştim birkaç gün önce. Gerçekten böyle bir durum var mı? Bir insan hem sosyal bilimlerde hem de pozitif bilimlerde başarılı olabilir mi?

Öyle olduğunun söylenmesini istiyorsun. Çünkü tatmin ediyor insanı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle internette buna dair herhangi bir teori ya da bilimsel bir metin bulamadığım için burada açtım ve kendimi övmek gibi bir niyetim hiç yok. Sadece konu hakkında bilginiz var mı, kendiniz böyle bir durum yaşadınız mı/karşılaştınız mı diye sormak istiyorum. Ben özel bir zekaya sahip olduğumu düşünüyorum bunu birkaç kişi de söylemişti bana. Hem mantığım kuvvetli, hem de iletişim becerilerim kuvvetli yani kelimeleri etkili kullanabiliyorum sanırım. Türkçede çoğu zaman 32-33 netin üstünde yapıyorum ve fen derslerini de ortalamanın üstünde yapıyorum denemelerde (işte 16-17 net falan) ayrıca ne kadar yardımcı olur bilmem ama INTP (mantıkçı) kişilik tipinde olduğumu öğrenmiştim birkaç gün önce. Gerçekten böyle bir durum var mı? Bir insan hem sosyal bilimlerde hem de pozitif bilimlerde başarılı olabilir mi?
Çok büyük ihtimal ile değilsin.

Öyle olduğunun söylenmesini istiyorsun. Çünkü tatmin ediyor insanı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tatmin etmesi gerçek olsa bile başka bir şey. Ben gerçeğin peşindeyim.

Derslerde başarılı olman üstün veya özel zekaya değil derslerini ciddiye alan çalışan biri olduğunu işaret eder. Sizin dediğiniz gibi olsa dünyadaki herkes özel zekalı olurdu :) gayet normal bir insansınız.

O zaman endişe etmeme gerek yok normalsem. 🙂

Profiline v for vendetta koyan biri için alışıldık bir konu. Hocam bunu bilemeyiz. Gerçek IQ testi yapmak dışında anlamanın yolu yok.

İlk cümle kırıcıydı :/

Ben de 1 soru bankasından soru bile çözmeden YKS'de Türkçeyi 38 yaptım. Einstein çayımı getirip götürsün o zaman?

Nasıl oluyor o?

Hocam derslerle ilgili zeka ölçmek saçmalıktan başka bir şey değil insanlar ilgilendiği yönde gösterdiği farklılık ve çeşitlilikler aklı öne çıkarır

Özel sandık kendimizi sıradandık uzun süre odaklanmak sıkar artık
Aynı anda üç iş sanki bizim için yapılmış
Bilişim bir ve sıfır dijital yüzeyseliz katıksız
Dikkat et bugünkü çocuklar motive olamıyor yarışsız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı