Özel bir zekaya sahip olabilir miyim?

Rica ederim. Başarılar :) zaman bulursan arada bir forumumuza gel, hocandan "turlama taktiği" ve diğer hileleri öğrendikçe bizimle blog yazısı olarak da paylaşırsın, vaktin varsa tabii. Bilginizden yararlanmak isterim :)

Ahaha teşekkür ederim hocam. Hile demeyelim de trick gibi daha çok :)

Ömründe 1 saat ders çalışmayıp ilk 1000'e giren gördüm ben. Net sayıları bir anlam ifade etmez.

Aman hocam öyle şeyler görüp de kör olmayın fenaymış.

Ben kisisel dusuncem olarak senin bir ustun/ozel zekaya sahip olduğunu hiç sanmiyorum. Eger oyle olsaydı %99 bu konuyu acmis olmazdın. Ben aşırı derecede üstün zekalı degilim, ama şunu rahatça söyleyebilirim ortalamanın 2 3 "tık" uzerindeyim. Zaten oyleysen anlayıp, seviyeni ogrenmek icin buraya degil de isin ehli bir yere gidiyorsun.
Tabii ki zeki olabilirsin ama ustun veya ozel denilecek kadar oldugunu sanmiyorum.

Hocam bu argümanı aklım almıyor ne alakası var bu konuyu açıp açmamakla?

Derslerinizin iyi olması ortalamadan yüksek bir zekaya sahip olduğunuzu gösterir tabii. "zeka, derslerle ölçülemez" diyenler kendilerini tatmin etmeye çalışıyorlar, matematik ve paragraf çözebilme öyle kolay bir şey değil. Ama özel bir zekaya filan sahip olduğunuzu düşünmüyorum, ki olsa bile bunu kesin olarak bilemeyiz. Ayrıca bu konuyu kendinizi övmek için açmadığınızı söylüyorsunuz ama bu yanlış, herkes egosunu tatmin etmek ister.

Hocam bu tartışmanın sonu yok siz psikolojı bilimini kullanarak benim egomu tatmin etmek istediğimi söyleyeceksiniz ben ise bunun benim iç dünyamdan başka bir yerde bilinemeyeceğini söyleyeceğim.

Seni kandırmıştır o :D

Bu arada konu sahibine: İlkokulda ortaokulda diğerlerinden ayrılıyor muydun yani hep 1. oluyor muydun yoksa ortalama bir öğrenci miydin?

Hayır, ortalama bir öğrenciydim. Matematikten nefret ettiğim için haliyle hep kaybediyordum eğitim yarışlarını.

Hocam bu tartışmanın sonu yok siz psikolojı bilimini kullanarak benim egomu tatmin etmek istediğimi söyleyeceksiniz ben ise bunun benim iç dünyamdan başka bir yerde bilinemeyeceğini söyleyeceğim.

Hayır, ortalama bir öğrenciydim. Matematikten nefret ettiğim için haliyle hep kaybediyordum eğitim yarışlarını.

O zaman yüksek zekalı bir öğrenci olma ihtimalin epey düşük malesef dostum. Tanıdığım tüm zeki insanlar matematik geometri fizik'te epey iyiydi. Sen de sosyal zekası yüksek bir insan olabilirsin belki anlattığın kadarıyla. Üzülme o da günümüzde çok aranan bir özellik.

O zaman yüksek zekalı bir öğrenci olma ihtimalin epey düşük maalesef dostum. Tanıdığım tüm zeki insanlar matematik geometri Fizik'te epey iyiydi. Sen de sosyal zekası yüksek bir insan olabilirsin belki anlattığın kadarıyla. Üzülme o da günümüzde çok aranan bir özellik.

Üzülmüyorum hocam da, benim asıl üzüldüğüm nokta bu forumda daha anlayışlı cevaplar almayı beklemekti. Varsayalım ki egomu tatmin etmek istiyorum, bana neden gerçekleri söylemiyorlar? Bildikleri gerçekleri söylemek yerine neden bana böyle davranıyorlar?

Tartışmak bu yüzden zaman kaybıdır.
Evet.

Bunu biz anlayamayız, eğer gerçekten böyle bir düşüncen var ise güzel bir IQ testi yaptır.

Hocam internetten yapılanlara ne kadar güvenebiliriz? Zamanında sakin kafayla oturup yapmıştım ve 139 mu ne, dahi olamamıştım ama dahilik sınırına dayanmıştım.

Derslerde başarılı olman seni özel bir zekaya sahip yapmaz. Ben ortalama 134 IQ civarındayım. Ben de özel bir zekaya sahip değilim. Zeka geliştirilebilir bir şeydir. Özel zekalı olamazsın. Ama özel algı hızına sahip olabilirsin.

Üzülmüyorum hocam da, benim asıl üzüldüğüm nokta bu forumda daha anlayışlı cevaplar almayı beklemekti. Varsayalım ki egomu tatmin etmek istiyorum, bana neden gerçekleri söylemiyorlar? Bildikleri gerçekleri söylemek yerine neden bana böyle davranıyorlar?

Böyle bir soru sorup insanlardan anlayışlı cevap beklemek saçmalık. Birçok konu var böyle ve olumlu bir cümle neredeyse yok. Nedeni net zaten anlarsınız diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı