Özel liseye geçilmeli mi?

Ben seni anladım haklısın bu ülkede her şey çıkmaza gidiyor. Senin için mantıklı bir tercih olur.

Şu manada demiştim sen herhalde özel liseye geçişi YKS'ye çalışmak için istiyorsun ve YKS sürecinde ekstra takviye ile desteklemen gerekiyor ailen bu noktada seni dershaneye ya da özel öğretmenle halledecektir. Hem bu hem özel okul masrafları derken aile zorlanabilir bunu demeye çalışıyordum.

Çok haklı bir konuya değindin.

Hangi ilçede yaşıyorsun ona göre daha iyi olur.

İlçeye bakmaya gerek yok hocam belki alternatifler vardır.

Bu arada devlet okulları önerme tarafında değilim yanlış anlaşılma olmasın.

Yanlış anlamışım. Pardon.

Dershanelerin de benim için verimsiz geçtiğini düşünüyorum. En iyi şekilde kendi başıma YouTube üzerinden çalışabiliyorum. Elimde olsa açığa geçerdim fakat gerekli şartları sağlamadığımdan geçemiyorum.

Dershane okuma sana tavsiyem boşuna para veriyorsun ailene yazık. Dershaneye gitsende döndüğünde birşey kazanmıcaksın dıştan bakınca güzel fikir olsada içine girince dershanede bilgi birikimi elde edemezsin.

Evde kendinle başbaşa uyumlu olduğun zamanlarda çalış. Bu şekilde verimli bir ders işlersin.

Bu arada hemen pes etme 10. sınıfsın normal herkesin başıboş olması eğlence araması üniversite sınav derdi yok şu anlık çünkü. :D

Bence 10. sınıf olmasıyla alakası yok çünkü 12'lerde de böyle. Sınıf (9-10-11-12) fark etmeksizin herkes kopya çekiyor. Tek dertleri sınıfı geçebilecek kadar not almak.

Dershane okuma sana tavsiyem boşuna para veriyorsun ailene yazık. Dershaneye gitsende döndüğünde bir şey kazanmayacaksın dıştan bakınca güzel fikir olsa da içine girince dershanede bilgi birikimi elde edemezsin.

Dershaneye gitmeyi uygun bulmuyorum zaten. Bana yararından çok zararı oldu. LGS döneminde gitmiştim oradan biliyorum.

Bence 10. sınıf olmasıyla alakası yok çünkü 12'lerde de böyle. Sınıf (9-10-11-12) fark etmeksizin herkes kopya çekiyor. Tek dertleri sınıfı geçebilecek kadar not almak.

Hocam yakarsa dünyayı garipler yakar. Dediğim gibi bir şans daha verin başka okula nakil ettirin kendinizi belki okulun öğrencileriyle alakalı bir sorundur.

Herhalde sanırım sizde üniversite hedefi olmayan öğrenci çok olduğundan böyle legal davranışlar sergiliyorlar önyargılarla kendiniz sınırlamayın bir şans verin yine de devlet okulları hep aynı değildir dünya hep aynı olsa da içimiz sıkılırdı lütfen böyle düşünmeyin.

Hocam yakarsa dünyayı garipler yakar. Dediğim gibi bir şans daha verin başka okula nakil ettirin kendinizi belki okulun öğrencileriyle alakalı bir sorundur.

Herhalde sanırım sizde üniversite hedefi olmayan öğrenci çok olduğundan böyle legal davranışlar sergiliyorlar önyargılarla kendiniz sınırlamayın bir şans verin yine de devlet okulları hep aynı değildir dünya hep aynı olsa da içimiz sıkılırdı lütfen böyle düşünmeyin.

Burada gidebileceğim iki devlet okulu var. Biri şu an okuduğum okul. Diğer okul hakkında da şu an okulumdaki hocalar(okulumdaki hocaların 2 tanesi bu okula gelmeden önce oradaydı) ve diğer okulda okuyan öğrenci arkadaşlar sayesinde bilgi sahibiyim. Diğer okulda aynı sıkıntılara sahip. Artı olarak ulaşım çok daha zor.

Burada gidebileceğim iki devlet okulu var. Biri şu an okuduğum okul. Diğer okul hakkında da şu an okulumdaki hocalar ve diğer okulda okuyan öğrenci arkadaşlar sayesinde bilgi sahibiyim. Diğer okulda aynı sıkıntılara sahip. Artı olarak ulaşım çok daha zor.

O zaman geriye özel okul kalıyor kayıt yaptırın hocam sıkıntı olmaz burs konusunda oradaki yetkililere sorarsanız merakınızı giderebilirsiniz şimdi bir şey diyemem her özel okulun şartları farklı olabilir bende özel okudumda hani benim zamanımda özel okullar az ve farklıydı şartları.

Şimdiden yeni okul hayatında başarılar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı