Özel okula geçmeyi haksızlık olarak algılıyorum

Mc_Tuto

Centipat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
En son açtığım konular ve araştırmalarım sonucu seneye özel okula geçmeyi düşünüyorum. Lâkin kafamı birkaç şey kurcalıyor.

Devlet okulunda öğrenci kendini ter akıtarak çalışıp sınav geçmeye çalışırken özel okulda hiçbir şey yapmadan sınavdan geçmek.
Devlet okulunda devamsızlık 10 günü geçerse sınıfta kalanlar özel okulda ise bir seneyi toplam 10 gün giderek mezun olanlar.

Açıkçası benim özel okula geçmeyi düşünme sebebim rahat olmak yani kafaya takacağım tek şeyin YKS olması. Ama yani bir taraftan sürekli haksızlık olur mu diye vicdanıma yediremiyorum. Bir yandan özel okula gidenleri görünce bunlar gidiyorda neden ben gitmeyeyim diyorum. İşte bu konuda kafam çok karışık.

Sizce doğru mu düşünüyorum yoksa saçma mı düşünüyorum? Devlet veya özel okulda okuyanlar veya bitirmiş olanlar bu konu hakkında neler düşünüyor?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Devlet okulunda okuyorum.İlkokulumu özelde okumuştum,bizde kayırma falan olmuyordu fakat sana söyleyeceğim şu dünyada neler oluyor kimlerin ne haklari yeniyorken senin bunu,bizi düşünmene gerek yok.Eğer paran varsa gidebilirsin.YKS önemsiz bir sınav değil.Eğer dinen kendine yediremiyorsan bir şey diyemem ama bana kalırsa çok takılma böyle şeylere.İnşallah hedeflediğin yeri kazanırsın.

En son açtığım konular ve araştırmalarım sonucu seneye özel okula geçmeyi düşünüyorum. Lâkin kafamı birkaç şey kurcalıyor.

Devlet okulunda öğrenci kendini ter akıtarak çalışıp sınav geçmeye çalışırken özel okulda hiçbir şey yapmadan sınavdan geçmek.
Devlet okulunda devamsızlık 10 günü geçerse sınıfta kalanlar özel okulda ise bir seneyi toplam 10 gün giderek mezun olanlar.

Açıkçası benim özel okula geçmeyi düşünme sebebim rahat olmak yani kafaya takacağım tek şeyin YKS olması. Ama yani bir taraftan sürekli haksızlık olur mu diye vicdanıma yediremiyorum. Bir yandan özel okula gidenleri görünce bunlar gidiyorda neden ben gitmeyeyim diyorum. İşte bu konuda kafam çok karışık.

Sizce doğru mu düşünüyorum yoksa saçma mı düşünüyorum? Devlet veya özel okulda okuyanlar veya bitirmiş olanlar bu konu hakkında neler düşünüyor?

Teşekkürler.

Hayır hocam hak yiyen siz olmazsınız olması gereken hatta O, devamsızlık sınırı olması yüzünden keko tipli herifler okullara geliyor. Öğretmenlere "kendi dersinizde başka ders çalıştırmayın" diyenleride duyduk öğrenciler bilerek çalışmasın diye yapıyorlar. İmkanınız varsa gidin özel okula hem OBP yükseltin hem dersinize çalışmak için zaman kazanın. Siz hak yemiyorsunuz ama devlet okullarındakinin hakkı yeniyor ama yiyen siz değilsiniz merak etmeyin.

Devamsızlık yüzünden sınıflar 30-40 kişi oluyor bir öğretmene öğrenci başına 60-70 saniye falan düşüyor bir öğretmenden ne beklenebilir ki? Nasıl bu öğrencilere özel özel öğretsin herkes aynı mı anlıyor? Birisi 1. anlatışta anlar kimisi 5. anlatışta kimisi ise özel olarak anlatıma ihtiyaç duyar devlet hepsini aynı sınıfa atıyor ve hepsinden aynı performansı bekliyor, öğretmen 1 kere anlatıp geçerse herkes anlamıyor ama 5 kere anlattığında 1. anlatışta anlayan adamın zamanı hiç oluyor MEB'in hem macro hem Micro olarak değişimler yapması lazım ama şimdiki 9. sınıflara verdiği müfredat ile tam tersini istediğini düşünüyoruz.

Evde kendinizi daha iyi eğitecekseniz devamsızlık yazmayacak bir özel okula gidin

Kendinizi hak yiyor olarak değil de daha iyi imkanlarınız var gibi düşünün, aynı mantıkla açık liseye gidenlerde hak yiyor gerçi açık liseye geçişide zorlaştırdılar. Daha iyi imkanlarınız varsa neden kullanmayın?

Kendinizi hak yiyor olarak değil de daha iyi imkanlarınız var gibi düşünün, aynı mantıkla açık liseye gidenlerde hak yiyor gerçi açık liseye geçişide zorlaştırdılar. Daha iyi imkanlarınız varsa neden kullanmayın?

Haklı, bu görüşle dünyadaki herkes hak yiyor.

Çok basit bir örnek senin bir hastalığın var ve başkasının yoksa bu da bir haksızlık.

Yani demek istediğim rahat olun dünya ne yazık ki herkese eşit davranmamış ama önüne fırsat çıkarsa değerlendirmek çok önemlidir bu yüzden sende fırsatını değerlendir iyi akşamlar ve iyi günler dilerim.

Siz özel okula geçseniz de geçmeseniz de bu düzen devam edecek, yapacak bir şey yok. Böyle düşünebilirsiniz.

Fransız liselerindeki eğitim kalitesinin çeyreği bile diğer okullarda yok. Kendiniz için en iyi eğitimi almanız gerekli. Okulun amacı öğrenmek ve önemli olan da öğrenmeniz. İmkanınız varken sürünmeye gerek yok.

Teşekkürler.

Hocam diğer konudaki mesajımda bayağı özel okulun nasıl bir yer olduğunu anlatmıştım notların şişirilme muhabbeti falan ama eğer imkanınız varsa özel okula gidin disiplin konusuna bir şey diyemicem ama OBP ve devamsızlık konusu YKS'yi çok etkiliyor belki devlet okulundaki öğrenci devamsızlık yapamıyor fakat özel okuldaki öğrenci evde kalıyor ve çok güzel etüt yapiyor yani kısaca imkanları daha fazla.

Evet adaletsizce ama yapacak bir şey yok YKS için bu yoldan gitseniz daha iyi olur OBP birçok şeyi değiştirebiliyor çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı