Okuldaki Haksızlık!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"Türk ve Türkçülük aleyhinde bulunanları ezeceğiz!" - Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Yeterince açıklayıcı olmuştur umarım. Vatanımın her bir parçasında giyebilirim, giyebilmeliyim ve giyeceğim de bu ve bu tarz kıyafetleri. Okul bunun yeri değil vs. dediğiniz şeyler siyasi düşünceler içindir. Milliyetçilik her Türk gencinin asil kanında olması gereken bir kavramdır. Düşüncesini benimsemediği oluşumları sözde siyasi oluşum diye bastırmaya çalışan herkes için Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözü yukarıdadır.
Hadi be ordan Milliyetçilikmiş, vatansever olmak, ülkene ihanet etmemek yeterlidir. Herkesin görüşü farklıdır. Kimse güzel ülkemin ezilmesini istemez insanları dili, dinı, ırkı, milleti olarak ayırmak saçmalıktan ibarettir yeter ki insanlar dostluk içinde kardeşlik içinde yaşasın. Hadi oradan Atatürk düşmanı diyenler olacaktır. Ve haksız yere idam edilen fidanın akıllara o sözü gelir "Atatürk'ün ilkelerini savunan yine bizleriz"

Altındaki yazı Gök Türk Devleti alfabesi büyük olasılıkla.
Eki Görüntüle 302598
Evet Türk yazıyor.
O zaman okul yönetimine boyun egmemeye davet ediyorum sizi.
Okulun son günleri olmasa yapardım da 1 hafta kalmış karne gününe.
Yanlış falan değil. Kurt resmi altında göktrükçe Türk yazılmış. Bunda yanlış bir şey göremiyorum. Bunu azarlayacak müdürün de vay haline zoruna gitmiş belliki.
Demi.
Altındaki yazıda Türük yada Türk yazmakta. Diğer konuysa kurt işareti bir siyasi parti işareti olduğu için uyarması gayet normal bir durum.
Sembolü yok adam ve Türk bayrağı var benimkinde benzer elbise bulamadığım için onu koydum.
O zaman okul yönetimine boyun egmemeye davet ediyorum sizi.
Karne günü onla geleceğim bakalım ne yapacak.Okul dışındaki bi duvara spreyle yazı yazmayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Uyarmasının nedeni arkadaşların belirttiği gibi etnik sembol vs. olabilir çok kafana takmamanı öneririm.

İlgili Yönetmelik / Kılık ve kıyafet sınırlamaları
MADDE 4 – (1) Öğrenciler;
a) Öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamaz.

Tabi ki Türk olmakla gurur duyuyoruz. Ancak konu bu değil...
Yönetmeliğe göre okul arması dışında arma/sembol vs kullanmamalısın.
Bunu Türklüğe ya da soyumuza/geçmişimize bir hakaret olarak algılama lütfen. Bu madde, suistimal olabileceği için vardır, biliyorsun ülkemizde çok fazla etnik köken var. Okul idaresi de yönetmeliğe göre hareket etmek durumundadır.
Hassasiyetin gayet güzel, ama art niyet arama...

Bazı insanlar hiç kitap okumuyor ve gelip bir şey biliyormuşcasına ahkam kesmeye çalışıyorlar. Öncelikle açın bakın tarih kitaplarını, Atatürk'ün milliyetçiliğinin ne olduğuna bakın bakalım. Sonrasında gelin burada tartışın.

Bence müdür haksız, bir de arkadaşlarım beni de şikayet etse, ben onu o giyince de söylerim gıcıklık olsun diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, aslında konu haklılık veya haksızlık tarafında değerlendirilmemelidir.
Bu olayın temelindeki sorun; ülkenin iklimi, insanların birbirine yaklaşımı, farklılıkların veya aynılıkların nasıl tepki aldığıdır.
Ülkemizdeki iklim daha ılımlı olsa, insanlar farklılıklara bu kadar tahammülsüz olmasa bu konu hiç açılmamış olurdu.
Farklı düşünce, din, ırk, meshep, vs. 'den (kişiye göre veya gruba göre fark etmez) kendimize olumlu anlamda katma değer sağlayan bir yaklaşıma sahip olsak, bu ve buna benzer bir çok olayda olduğu gibi karmaşa, ötekileştirme, vb. şeyler ülkemizde yaşanmamış ya da en aza inmiş olur.

Sorun tamamen, insanların birbirine ya da farklı gördükleri şeylere karşı had safhada tahammülsüz olmasıdır. Bunu yok ettiğimizde bir çok şeyi çözmüş olacağız.

Naçizane düşüncelerimi paylaşmak istedim.
Saygılar, sevgiler..

Aslında o kadar basit ki ülkenin durumu, uygar ülkeler okulda ne yaparsak bu hastalığa çözüm buluruz konuşulurken, bizim ülkemizde bu siyaset, şu siyaset, bunu giyersen olmaz, şunu giyersen olmaz diye konuşuyoruz.
Bu durumla alakalı bir laf vardı bilenler yazabilir, uygar ülkeler bilim ile uğraşırken, çağa ayak uyduramayan ülkeler siyasetle uğraşır batmaya devam eder gibi bir şey.
Kısacası boş verin kim ne giymiş kim hangi düşüncede, iyi insan mı, faydalı insan mı, insan gibi insan mı, bunlara bakın.

Sanırım yanlış anladım kusura bakma. Kaptilizm, faşizm üzerine bir şey görsem çok sinirleniyorum amacım sizi kırmak değil.
Ben de Rus Emperyalizmi Komünizm üzerine bir şey görürsem çok sinirleniyorum!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı