Özel okullar sanıldığı gibi mi?

Şu anda özeldeyim, cevaplayayım.
Notlar şişiriliyor ancak öyle 20 aldıysa 80 falan girilmiyor. 20'yse ekstra bir 20-30 puan veriliyor.
Ciddi bir ders ortamı bizde var gerektiğinde şakalaşmalar vs oluyor rahat bir dil kullanılıyor.
Disiplin anlayışı var ama adı var. 3 kişi sapıklık yaptığı için okuldan atıldı, şimdi bir hırsız var ve 70 bin TL'ye yakın para çalındı idare halen uğraşmıyor.
Disiplinli özel okullar kesinlikle vardır, devamsızlıktan vs kalmazsınız arada işliyorlar. İlk dönemde 10-12 gün rahat raporsuz gitmemişimdir ve 2 görünüyordu. Sadece okul sistemine giriyorlar.
Onun dışında veli toplantısında benim hakkımda söylenenleri duyduğumda "bu ben miyim*" diye sorguladığım olmuştu. Eğer özel okula yazılacaksanız çevre çok önemli, bizde 17 yaşında 3 tane kız var 2 si kalmış ve bildiğiniz çingene.
Ekleme: Sınav soruları vs. paylaşılıyor yine düşük alan olursa sözlüden yükseltiliyordu. Lise ortamı yok. 1 hafta devlete gitmiştim ve gerçekten liseye gittiğimi anlamıştım, burası ilkokul gibi, bebek muamelesi var.
Öğrencilerde istikrar yok. TYT denemelkerinde 300 ile en yüksek çıkıyor. Özele kesinlikle gitmeyin, iyi bir koç tutun yardımcınız olsun daha iyi. Kafanıza takılan bir soru olursa sorabilirsiniz hocam.

Şuna bak :D insanlarda para var huzur var. Paranın açmayacağı kapı yok harbiden.
Benimkisi devlet destekli olduğundan ücret ödemiyoruz hocam. Huzur var mı dersen o da yok. Dua ederken yarınımın bu günden kötü olmamasını istiyorum sadece, mutlu olmak için duam yok. Ders konusunda fizik ve coğrafya dersimiz yok. YKS derdi var. Dıştan bakınca gülpembe gibi gözükmesin yani ortam :).

Sen gel (kendim) devlet okulu ve lisesinde (tam anımsayamadım) o kadar oku, yüksek not alacağım diye bir yerlerini yırt. Elin zengini hiç çabalamadan uğraşmadan, acaba yüksek not alabilecek miyim kaygısı bile olmadan elini kolunu sallaya sallaya eğitim hayatını bitirsin. Cidden bu ülkeden gitmek (kaçmak) istiyorum...

Özel okula giden bir tanıdıgım yok ve özel okullarla ilgili bilgi sahibi değilim. Bu yüzden siz bilgili abilerimden veya şu an özel okul (lise) okumakta olanlara birkaç soru soracağım.

gerçekten notlar şişiriliyor mu? Örneğin bomboş bir kağıt verdin onu e-okula 80-90 diye giriyorlar mı?
Ciddi bir ders ortamı var mı? Yoksa hocalar baştan sağma geçiştiriyor mu?
Disiplin anlayışı nasıl?
Bu sorduğum soruların tam aksine gerçekten disiplinli ve sınıfta bırakan özel okul var mı?
Ve son olarak en merak ettiğim soru, gerçekten devamsızlık sorun değil mi? Bazen formlarda falan görüyorum adam 1 seneyi toplamda 20-30 gün giderek geçirmiş. Kafalarına göre okula gelmeme lükslerine sahipmiler?

Kısaca cevap verirseniz sevinirim. İyi sosyaller.

Özel okula giden bir tanıdıgım yok ve özel okullarla ilgili bilgi sahibi değilim. Bu yüzden siz bilgili abilerimden veya şu an özel okul (lise) okumakta olanlara birkaç soru soracağım.

gerçekten notlar şişiriliyor mu? Örneğin bomboş bir kağıt verdin onu e-okula 80-90 diye giriyorlar mı?
Disiplin anlayışı nasıl?
Bu sorduğum soruların tam aksine gerçekten disiplinli ve sınıfta bırakan özel okul var mı?
Ve son olarak en merak ettiğim soru, gerçekten devamsızlık sorun değil mi? Bazen formlarda falan görüyorum adam 1 seneyi toplamda 20-30 gün giderek geçirmiş. Kafalarına göre okula gelmeme lükslerine sahipmiler?

1) notlar çok şişirilmiyor ama boş kağıt verirsen illa 10-20 bir şeyler verirler.
2) ciddi ders ortamı var hocalar çok ilgili.
3) evet disiplinli anlayışı var ama en azından benim okuduğum okulda sınıfta kimse kalmadı.
4) yoklama alınıyor ama okula tahmini 12-13 defa gitmemisimdir ama hiçbiri e okulda çıkmıyor sadece raporlu olduğum günler çıkıyor bir de okula gitmediğin günler velin aranıyor.

Gerçekten notlar şişiriliyor mu? Örneğin bomboş bir kağıt verdin onu e-okula 80-90 diye giriyorlar mı?
Disiplin anlayışı nasıl?

Yazılan özel okulları hayretle okudum, kardeşimin gittiği okulda (bende ilkokulda oraya gitmiştim) hiç böyle bir şey yok. Gerçekten hayretler içerisinde okudum hepsini...

Yazılan özel okulları hayretle okudum, kardeşimin gittiği okulda (bende ilkokulda oraya gitmiştim) hiç böyle bir şey yok. Gerçekten hayretler içerisinde okudum hepsini...

Eğer ilkokuldan bahsediyorsanız evet öyle şeyler olmaz çünkü ilkokulda not ve devamsızlık hesaba bile alınmıyor. İlkokulda kalma bile yok. Bu yukarıdaki arkadaşların yazdığı şeyler lise için geçerli.

Disiplin anlayışı nasıl?

Çözüm akademiye gittim. Notlar şişirilmese de gerek bile kalmıyordu. Sınavdan birkaç gün önce test veriyorlardı 20 sorudan 10 sorusu sınavda çıkıyordu. Ve devamsızlık konusunda sıkıntı yapmıyorlar. Sonra fen lisesine yurda geçtim. 469 puandım sıralama hatırlamıyorum.

Özel liselerin çoğunluğu böyle. Özel lisede para konuşur. OBP adaletsizliği de bu yüzden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı