Genelleme yaparak konuşacağım. Apart tutabilecek türden bir yerde yaşıyorsan apart bakabilirsin. Ben hem yurtta hem apart evde kaldım. Bizim apartta temizlik görevlileri vardı ve odayı temizliyordu. Kafanı dinleyebiliyorsun yalnız kalma seçeneğin mevcut. Tek sıkıntım yemek sıkıntısıydı. Öğrenci başına yapabileceğin şeyler genellikle az kalıyor. Bir gün makarna ertesi gün kaşarlı makarna yapıyorsun. Noodle alıyorsun yiyorsun sıkılıyorsun en son sürekli dışarıdan söylemeye kadar gidiyor bu iş.
yurt
avantajlar: yemekhane, yurt servisi, spor salonu imkanı, oda temizliği, elektrik-su faturası ödemiyorsun.
dezavantajlar: yurda giriş-çıkış saati sınırlı, güzel yurtların fiyatı çok tuzlu, arkadaş ve sevgilini davet edemezsin, kendi tutacağın ev kadar özel alanın olmayacaktır.
ev
Avantajlar: yurda kıyasla daha çok özel alan, arkadaşını ve sevgilini istediğin gibi davet edebilirsin, giriş-çıkış saatini kendin belirlersin, sigara vs kullanıyorsan istersen içerde istersen dışarıda içersin, özel yurtlara kıyasla tüm harcamaları toplasan genellikle daha ucuza denk geliyor.
dezavantajlar: elektrik-su-yemek-ulaşım ücreti, temizliği kendin yapma zorunluluğu.
Tek başıma kiralık evde yaşadım, gayet güzel bir deneyimdi. İlk senem yurtta, ikinci sene de ev arkadaşımlaydı; üçüncü senemde de tek başıma eve çıktım. Ev arkadaşı dememişsin ama yine de diyeyim. Anlaşacağına %100 emin değilsen biriyle eve çıkma. Sonra böyle oluyor.
Kiralık evde dünyanın en özgür insanı gibi hissediyorsun. Özellikle o yaşlarda önemli bir şey. Kettle bile sokturmuyorlardı mesela bizim yurda. Yurttan eve geçiş yapınca zaten bir rahatlıyor insan. Kendi işini kendin görmeyi öğrenirsin hem. Çamaşırı, bulaşığı, yemek yapması derken de kendi gelişimine faydası olur.
Yurdun avantajı, yemek ve temizlik olabilir. Zaten iyi bir yurda gitmedikçe yemeklerde de çok bir şey bekleme. Evde kaldığında kendin yapacağın yemek çok daha güzel olur, ek olarak ne istersen onu yersin.
Evin en büyük avantajı özgür olmak. İstediğini, istediğin zaman istediğin yerde yiyebilir, istediğini çağırabilir, istediğin saatte gelebilirsin.
Yurdun en büyük avantajı, bir şeyle uğraşmıyorsun. Buna avantaj denir mi bilmiyorum ama budur yani. Maddi olarak problem olmayacaksa ev daha iyidir.
Yurtta temizlik ya da yemek gibi dertlerin olmuyor. Apartta ise evi istediğin gibi kullanabiliyorsun. Yalnız apart tutarken evi iyicie inceleyin yoksa sonradan sorunlar baş gösterebiliyor. Mesela benim apartımda 2 tane fare çıktı.
Tek kişilik apart evden farkı yok sadece bazı yerlerde arkadaş çağıramazsın vs gibi kurallar var. Gece giriş çıkış çoğunda serbesttir. Özellerin neredeyse hepsinde serbest sadece bazılarında isteğe bağlı aileyi arama vs gibi seçenekleri var.
Ben 2 sene yurt 3 sene eve çıkmış biriyim. Zamanında fiyatlar çok iyiydi. Şu anki aklım olsa yurttan asla çıkmazdım. 2 kişilik odaydım ve günümüz aylık 1000-1500 TL'lik yurtlardan çok iyiydi. Görünüşte arkadaş, kanka hatta dost olduğun insan bile yeri gelince değişebiliyor.
Sonuç olarak asla eve çıkmamanı tavsiye ederim zaten okul bitince mecbur çıkacaksın. Bulaşık, yemek, temizlik, faturalar... Binbir çeşit sorumluluk, henüz yolun başında bu kadar sorumluluk almamalısın.
İkisi de benzer şeyler sadece araştırıp hangisi sana hitap ediyorsa onu seçmelisin. Atıyorum birinin interneti çok iyidir içinde yemek de vardır fiyat daha iyidir gibi seçenekler.O zaman tek kisilik apart mi özel yurt mu?
Peki tek kisilik apart bulabilir miyim apartmanda giriş cikis saat sınırlaması var mi apartlarda bir kısıtlama var mi başkalarını rahatsiz etmem zaten tek kisilik apart nasıldır.
O zaman tek kisilik apart mi özel yurt mu?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.