Özel üniversiteden devlete yatay geçiş yapılır mı?

burak035

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, hemşirelik istiyorum ama büyük ihtimalle gelmeyecek. Benim de aklımda, ilk dönemin sonuna kadar özelde okuyup sonra devlete geçmek var.

1- Yatay geçiş nasıl oluyor? 1. sınıfı bitirip 2. sınıfa başlayabiliyor muyum, yoksa 1. sınıftan mı başlayacağım?
2- Yatay geçiş nasıl oluyor tam anlamıyla? Yani YKS puanı mı, sınav notu mu yoksa DGS’yle mi?

Bunun dışında bazı olası sonlar var, isterseniz size açıklayayım, siz de fikir belirtin.

1- PMYO ile polislik.
2- Devlet hemşirelik.
3- Özel hemşirelik.
4- Mühendislik.
5- Ailemin gazını almak için 2 yıllık dümenden üniversite.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendim de yatay geçiş yapmış biri olarak, evet geçebilirsin.
1-Yatay geçiş için ilk dönem ve sene sonu olmak üzere 2 türlü geçiş var. İlk dönem geçişi her üniversite açmaz takip etmen gerekir fakat sene sonu yatay geçişi her üniversite açmak zorundadır. 1.Sınıftan başlamazsın, geçtiğin sınıftan başlarsın uyumsuz dersler varsa o dersleri alttan almak dediğimiz şekilde ekstra olarak alırsın.

2-Yatay geçiş kendi içinde 2 türe ayrılıyor. 1.Sistem YKS puanı ile yapılıyor; bu sistemde yks puanın geçeceğin üniversiteden fazla olmalı yani birnevi "Zamanında gelmişti ama gitmemiştim şimdi gitmek istiyorum" düşüncesiyle yapılıyor. Bu sistem sana yaramaz.
2.sistem ise başarıya dayalı+ yks puanının bir kısmı. Bu senin geçebileceğin sistem. Üniversitedeki not ortalaman+ yks puanının bir kısmı toplanır ve listelenir . Listede en üstte olanlar kabul edilir. Yani üniversitede derslerini sıkı tutmanda fayda var.
DGS sisteminin bunlara hiç ilgisi yok bazı 2 yıllık bölümleri 4 yıla tamamlamaya yarıyor.

3-Hemşirelik garanti meslek,ataması çok atanma puanı düşük. Eğer devlette hemşirelik geliyorsa üniversite fark etmeksizin gidebilirsin. Üniversitenin etkisi olacağı bölümlerden değil.

Kendim de yatay geçiş yapmış biri olarak, evet geçebilirsin.
1-yatay geçiş için ilk dönem ve sene sonu olmak üzere 2 türlü geçiş var. İlk dönem geçişi her üniversite açmaz takip etmen gerekir fakat sene sonu yatay geçişi her üniversite açmak zorundadır. 1.sınıftan başlamazsın, geçtiğin sınıftan başlarsın uyumsuz dersler varsa o dersleri alttan almak dediğimiz şekilde ekstra olarak alırsın.

2-yatay geçiş kendi içinde 2 türe ayrılıyor. 1.sistem YKS puanı ile yapılıyor; bu sistemde YKS puanın geçeceğin üniversiteden fazla olmalı yani bir nevi "zamanında gelmişti ama gitmemiştim şimdi gitmek istiyorum" düşüncesiyle yapılıyor. Bu sistem sana yaramaz.
2.sistem ise başarıya dayalı+ YKS puanının bir kısmı. Bu senin geçebileceğin sistem. Üniversitedeki not ortalaman+ YKS puanının bir kısmı toplanır ve listelenir. Listede en üstte olanlar kabul edilir. Yani üniversitede derslerini sıkı tutmanda fayda var.
DGS sisteminin bunlara hiç ilgisi yok bazı 2 yıllık bölümleri 4 yıla tamamlamaya yarıyor.

3-hemşirelik garanti meslek, ataması çok atanma puanı düşük. Eğer devlette hemşirelik geliyorsa üniversite fark etmeksizin gidebilirsin. Üniversitenin etkisi olacağı bölümlerden değil.

Devlette gelecegini sanmam. Kalyoncu üniversiteye (özel) giderim herhalde. Sormak istediğim özelden devlete geçiş var mı? Ya da hemşireliği özelde okusam deger mi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Devlette gelecegini sanmam. Kalyoncu üniversiteye (özel) giderim herhalde. Sormak istediğim özelden devlete geçiş var mı? Ya da hemşireliği özelde okusam deger mi acaba?
Özelden- devlete , devletten- özele geçiş var tabii ki. Anlattığım sistem üniversitenin türü fark etmeksizin geçerli. Derslerini iyi tut o kadar kolay bir iş değil bunu bil. Hemşirelik özelde yıllık kaç bin TL onu bilmiyorum ama ataması (şimdilik en azından) rahat bir bölüm o parayı çıkarır her türlü. Atama olayını araştır

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı