İlköğretim matematik öğretmenliğinden yatay geçiş yapılır mı?

Hocam ben çok kısa vaktim olduğu için bayağı bir aceleyle çalışmıştım. Okulda dersteyken ders dinlemeyip test çözüyordum ama Sizin vaktiniz var. Ben sınav için ne yaptığımı size söyleyeyim. Her ders için bir soru bankası bitirmeye çalıştım. Sosyal hiç çalışmadım daha doğrusu çalışmaya vaktim kalmadı. Aynı şekilde dil bilgisine de vaktim kalmamıştı. Sayısal derslerin hepsi için hem de tyt hem ayt için birer soru bankası çözdüm. Youtube'dan çalışıyordum konuları da. Okul başlayınca sizin illa ki boş günleriniz olacaktır. Boş günleriniz olmasa bile bölümdeki dersler çok ağır değil. Geçmekte zorlanmazsınız o yüzden bir iki ders hariç. O zor derslere de her gün çalışmasanız da hafta sonları çalışıp tekrar etseniz yeter. Hafta içini yks'ye hafta sonunun bir gününü de üniversite derslerinize ayırabilirsiniz. Şimdi önünüzde iki yıl olduğu için bence ezber ağırlıklı derslere çalışmak için acele etmeyin. Matematik ve geometri gibi hem gelişmesi uzun süren hem de kolay kolay unutmayacağınız derslere çalışmanız daha iyi olur. Temeliniz güçlenir, işlem yeteneğiniz gelişir. Bol bol çalışabilirsiniz bu derslere. Eğer fen derslerinde genel olarak eksikseniz. Eksik olduğunuz konulara bakabilirssiniz ilerisi için temel oluşturmak adına. 1.sınıfı bitirdiğinizde yaz tatilinde tyt türkçe ve fen konularına çalışmaya başlayabilirsiniz. Bunlar bitince çok eksikseniz sosyal de çalışabilirsiniz. Eğer çok eksik değilseniz ortalama 10 net üstüne çıkabiliyorsanız sosyalde, Türkçe ve feni bitirdikten sonra haftada bir genel tyt denemesi çözmeye başlayabilirsiniz. Bunu sınav haftasına kadar sürdürün ve yanlışlarınızı ve eksik olduğunuz konuların üstünde durmaya özen gösterin. Bence fen derslerini 2 kitaptan çözmeye çalışın. İlk kitabı konu çalışırken çözün. İkinci kitabı ise tekrar amaçlı çözün. TYT türkçe ve fen bittikten sonra ayt fene başlayabilirsiniz. Bitirmek için acele etmeyin. Yavaş ama sağlam gidin zaten bolca vaktiniz olacak. Sürekli olarak tekrar etmeye çalışın çünkü çabuk unutuluyor. Tekrar amaçlı bir ayt matematik soru bankası daha çözebilirsiniz zor seviye. Bu şekilde yaparsanız hem okulunuz çok aksamaz hem de sınava gereken özeni gösterebilirsiniz. Sürekli olarak eksiklerinizi kapatmaya unuttuğunuz şeyleri tekrar etmeye özen gösterin yeter. Sizin için zor olan şey konuları bitirmek değil hatırlamak olacak. Bir de 2.sınıfın 2.dönemi Arkadaşlarınınzdan sizin yerinizde imza atmasını isteyebilirsiniz. Her ders için muhtemelen atamazlar ama size ne kazandırsa kardır son aylar içinde.
Hocam gerçekten çok çok teşekkür ederim. Uzun uzun da yazmışsınız çok sağ olun. Uygulayacağım dediklerinizi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı