Özgür yazılımın gücü

Onu ben de biliyorum ama neden Toyota ve sadece Toyota var onu çözemedim.
Linux çekirdeği ile ilgili bağlantısı-kullanımı hakkında derin araştırma yapmadım ama Toyota şu an dünyanın en büyük otomobil şirketi:

Ekleme:
Şöyle bir proje var:

Ben anlamadım, maddi destek verince üyeler kısmında firmaların isimleri gözüküyor, eyvallah fakat bazı anlam veremediğim şeyler var. Bağış yapmak demek Linuxla alakalı bir şeyi kullanıp onu özgür yazılım olarak yayımlamamak anlamına mı geliyor? GNU lisansından muaf mı oluyorlar bağış yapınca. Örneğin Adobe silver üyeymiş fakat GNU/Linux tarafında aurda acrobat'dan başka bir şey görmedim. Keyfi olarak yüzbinlerce dolar vereceklerini de sanmıyorum, bir sebebi olmalı bunu yapmaları için...

Linux Vakfı sadece Linux çekirdeği ile ilgilenmiyor.

Hedefi:

The Linux Foundation is dedicated to building sustainable ecosystems around open source projects to accelerate technology development and industry adoption.

Founded in 2000, the Linux Foundation provides unparalleled support for open source communities through financial and intellectual resources, infrastructure, services, events, and training. Working together, the Linux Foundation and its projects form the most ambitious and successful investment in the creation of shared technology.

Linux Vakfı kendini, açık kaynak projeleri çerçevesinde teknoloji gelişimini hızlandırmak amacıyla sürdürülebilir ekosistemler oluşturmaya ve endüstriye adapte etmeye adamıştır.

2000'de kurulmuş olan vakıf açık kaynak topluluklarına finansal, fikrî, altyapı, servis, organizasyon ve eğitimler için farklı destekler sağlar. Linux Vakfı ve projeleri (tüm bu açık kaynak toplulukları) birlikte çalışarak müşterek teknolojinin oluşturulmasında en iddialı ve başarılı yatırımları yapar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…