Özgüven Eksikliği ve Endişe

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar aşırı özgüven eksikliğim var. Fikirlerimi söylemekten, derste anlayamadığım yeri sormaktan dahi korkuyorum. Ortaokulda böyle bir şey yoktu. Ama fen lisesine geçince diğerlerinden daha niteliksiz olduğumu düşünmeye başladım. Bir de düşük gelen dersler de buna etki oldu. Ayrıca bir de bu sene her şeyi kafaya takmaya ve karamsar düşünmeye başladım. Bu durumdan nasıl çıkarım?

Biraz sosyalleşmende fayda var. Tanımadığın insanlarla biraz konuş onlarla ilişki kur. Dediklerimi uygularsan emin ol biraz daha rahat davranabileceksin. Rahatdan kasıt en azından isteklerini aklındakileri daha rahat söyleyebilirsin.

Biraz sosyalleşmende fayda var. Tanımadığın insanlarla biraz konuş onlarla ilişki kur. Dediklerimi uygularsan emin ol biraz daha rahat davranabileceksin. Rahatdan kasıt en azından isteklerini aklındakileri daha rahat söyleyebilirsin.

Asosyal olduğum o kadar mı belli oluyor?

Kisisel gelisim kitaplari oku ve videolarina bak yardimci olacaktir :)

Önerebileceğiniz kitap veya bir video var mı?

Kafanı bir boşalt gece yatarken düşün, abi ben neden böyle oldum neyi yanlış yapıyorum diye. İnternette çok çözüm bulamazsın sadece sosyalleşme üzerinde tavsiye alırsın. Unutma bunu sen onlarla aynı okulda okuyorsun. Senden daha iyi olsalar neden daha da iyi bir puanlı lisede olmazdılar? Soru soracaksan öğretmenine göre sor çünkü bazısısı ben anlattığımda nerdeydin der bazısı olur mu hiç sor der yani. Kendini sürekli gazla, ben yapabilirim de.

Herkesi kendinle eşit gör. Kafada bitir. Bu kadar basit. Başka hiçbir şeye gerek yok. Eğer insanlardan uzakta kendi halinde takılmayı seviyorsan bunda sorun yok. Ama bunu psikolojik bir rahatsızlık ile yapıyorsan asosyal olursun. Toplumda sıkıntılar çekersin. Bunu çözmen hayrına olur.

"Kitap okumak" bu gibi sorunlara çözüm değil, yalnızca bir araçtır. Kitabın içerisinde ne yapman gerektiği yazar, yapman gereken şey kitap okumak değildir yani. Kitabın içerisinde yazanları yapmaktır. Okumak ile kalırsan bir anlamı olmaz yani, davranışların ile canlandırmalısın o sayfaları :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı