İyi günler. Ofiste kullanılmak üzere, bir defa açıldıktan sonra asla kapanmayacak ve Online kalacak bir PC'ye ihtiyacım var. Kullanılacak programlar ve istekler:
Ekte PDF formatında bazı parçaları bir araya getirdim. İşlemci ve anakart için ram tercihimde uyuyumluluk konusunda isabetli tercih yaptığımı zannediyorum. İnceleyip fikirlerinizi sunarsanız çok sevinirim.
- AutoCAD
- Office programları
- Hafif sayılabilecek özel yazılım
Ekran kartını gerektirecek bir işlem yapılmayacağından tercih etmedim. Çok basit işler için kullanılacağından bir grafik performansına ihtiyacım olmayacak. Lakin süreçte gerekliliğini hissedersem ikinci el piyasasından değerlendiririm.Niye ekran kartı eklemediniz ki Vega CPU'lar sonradan ekran kartı alacak olan kişiler idare etsin diye yapılmış bir CPU diye biliyorum?
Görürsün iyi bir grafik birimi var çünkü ama Superior Bronze Webtekno onu al derim ekran kartı+işlemci çok rahat ve kasmayan bir sistem.Ekran kartını gerektirecek bir işlem yapılmayacağından tercih etmedim. Çok basit işler için kullanılacağından bir grafik performansına ihtiyacım olmayacak. Lakin süreçte gerekliliğini hissedersem ikinci el piyasasından değerlendiririm.
Peki bir ekran kartı olmadan bu işlemci ile işimi göremez miyim?
Lakin benim ekran kartına ihtiyacım yok çünkü bilgisayarda kesinlikle oyun oynanmayacak. Hdd ise formalite icabı, belki lazım olur diye var.Eki Görüntüle 506257Eki Görüntüle 506257Emirivriv | Intel i5-14400F | 2 x 16 GB DDR5 | Sapphire RX 9070 XT 16 GB | 1 TB SSD OEM Paket - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Bunu bu şekilde alabilirsiniz. HDD ve Wi-Fi adaptörü bütçeye sığmadı ama çok daha iyi bir sistem oldu.
APU sistemlerin işlemci kısmı da genelde pek güçlü olmaz. R5 1600 ve ucuz bir ekran kartı alırsanız işlemciden yüzde 50-60 daha fazla verim alırsınız. Ekran kartının lazım olmadığını biliyorum ama en ucuz bu vardıLakin benim ekran kartına ihtiyacım yok çünkü bilgisayarda kesinlikle oyun oynanmayacak. Hdd ise formalite icabı, belki lazım olur diye var.
Monitörü ise yanlış seçmişim; AOC 27" 27B1H 60Hz 7ms VGA HDMI IPS FHD Monitör | ITOPYA Bunu almak isterim.
Tekrar ifade etme gereği hissediyorum, kesinlikle oyun oynanmayacak ve sadece işlemciden faydalanacak programlar kullanılacak.
Sizin için daha mantıklı bir sistem buldum.Lakin benim ekran kartına ihtiyacım yok çünkü bilgisayarda kesinlikle oyun oynanmayacak. Hdd ise formalite icabı, belki lazım olur diye var.
Monitörü ise yanlış seçmişim; AOC 27" 27B1H 60Hz 7ms VGA HDMI IPS FHD Monitör | ITOPYA Bunu almak isterim.
Tekrar ifade etme gereği hissediyorum, kesinlikle oyun oynanmayacak ve sadece işlemciden faydalanacak programlar kullanılacak.