Oğluma yazılım ve kodlama konusunda nasıl destek olabilirim?

İyi bir bilgisayar alabilirsiniz. Bana göre 6000₺ ve üstü.
Daha çok kaynaktan video izlemesini bilgisiyle sınırlı kalmamasını sağlayabilirsiniz. Bunu ona bir şekilde öğretin yani
Denildiği gibi bunların okulları var oralara da gönderebilirsiniz.
Bu arada İngilizce videolar izleyebiliyorsa tabii ki de yabancı kaynaklardan çalışması daha iyi olacaktır.

Güzel ve güçlü bir bilgisayarı var. 3 yıl önce GTX 1080'li bir makine oluşturdum. Zaten ondan sonra gelişmeye başladı.

Size bir şey soracağım babamın eline 260 bin TL geçecek ve bu parayla amcamında az da desteğiyle bir yazlık bir araba alacak ve bana 10.000 TL'ye bir PC alacak. Benim istediğim YouTube video ve Twitch'de yayın yapmak o yüzden bu paradan fazlası lazım belki 20 bin ama benim istediğim bu fiyatı da aşıyor 50 bin camera sı Mic'i var 3080'li falan sizce bunu alır mı çok iyi beni de çok seviyor almayada gücü var ama sorun kendi istediği şeyden vaz geçermi siz olsanız napardınız ( ve kötülemek amaçlı değil de tanıdğım Ark PC aldı 10.000 TL ve annesi çalışmıyor babasıda güvenlik yani almaları zor ve 10 bin TL'lik PC alıyor babamın elinde parası olmasına beni sevmesine rağmen alır mı ).

İnşallah istediğin olur hayelleri gerçekleştirememek kötü inşallah bunla karşılaşmazzsın.

Tam tersi

O zaman neden yorum yapıyorsun ki? Bir web sitesi tasarlarken ya da bir mobil uygulama yaparken, 4 işlem dışında hangi hesaplamayı yapacaksın ki? İntegral mi alacaksın, diferansiyel mi uygulayacaksın?

Derslerine calis, İngilizce ve matematik ogren. Yapay zeka algoritmalari lise matematigi ile altindan kalkilacak seyler degiller.

Umarım yeterli olmuştur. Ben derslerime çalışarak yapacağıma inanıyorum. Sağda solda bulduğum kurslarla değil. Ayrıca bana inanmıyorsan bu açıklamaları okuyabilirsin.

Derslerimizde gayet başarılı. Bir baba olarak memnunum. Bu sene Lgs sınavımız var.

Umarım yeterli olmuştur. Ben derslerime çalışarak yapacağıma inanıyorum. Sağda solda bulduğum kurslarla değil. Ayrıca bana inanmıyorsan bu açıklamaları okuyabilirsin.

Bu açıklamalarda @bitwise'ın dediklerini kaçırmışsın ama. Öncelikle sen soruyu, Yapay Zeka için sormuştun. Yapay Zeka, öyle JavaScript ya da Python öğrenmek ile bitecek bir iş değil ve üniversitede matematik görenler, CS bitirenler bile gidip İstatistik okuyor, veri bilimi üzerine çalışıyor. Alanlar farklı yani. Burada sadece bir çocuğun JS üzerine kendini ciddi bir şekilde geliştirdiği görülüyor. Yoksa üniversite bitirmeden çok güzel yazılımcı olur, mühendis olmazsın ama. Çünkü alan var alan var. Her alanın ve mesleğin dinamiği farklı.

Diğer bir konu: Matematik değil eğitim. Dikkat ettiysen ben de bu konuda 3 4 defa eğitim diyorum. @bitwise da üzerine basa basa eğitim diyor. Bunun sebebi şu: Forumda konu açan birçok kişi kolay yoldan dil öğrenmeye, mühendis olmaya çalıyor. Dil öğrenip zamanını tüketmek istiyor. Bu, onlara karşı söylenmiş bir söz. Bir de gerçekten mühendis olabilmek için üniversite, iyi bir üniversite okumak önemli. Ama matematik için falan değil sadece, o disiplini alabilmek, çalışmayı ve sorumluluk almayı öğrenmek için.

Konuda bahsedilen çocuk zaten JS'yi çözmüş, yani yolun başında değil anladığım kadarıyla. Ancak bu forumda konu açan çoğu kişi bir heves uğruna ya da zaman öldürmek uğruna programlama öğrenmeye çalışıyor.

Ben sadece Python'u üniversitede öğrendim, o da Syntax olarak. C/C++'ı, Java'yı, JavaScript'i, temel düzeyde x86 ve ARM Assembly'i ise hep kendi çabam ile öğrendim. Üniversitede şansıma güzel bir hocam vardı, kafamıza vura vura algoritmayı, programlamayı öğretti. Üniversite bu nedenle önemli işte.

Görüyorum ki @bitwise 'ın dediklerini tam olarak anlamamışsın.

Bilgisayarda oynadığı bir kaç oyun var. Ama çok zaman harcanıyor oyuna. Genelde hep kodlama. 3 yıldır hedef hiç değişmedi. Ben bilgisayar mühendisi olacağım diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…