Oğluma yazılım ve kodlama konusunda nasıl destek olabilirim?

• Konuyu başlatan MKOTA
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 73
  • Görüntüleme 5.572
Görüyorum ki @bitwise'ın dediklerini tam olarak anlamamışsın.

Yazılım eğitiminde ne bekliyorsun? Edebiyat ve tarih mi bekliyorsun yazılım eğitiminde? Ayrıca dersle kazanacağı üniversite demişim. Ayrıca burada anlayamayan sensin. Her konuda çıkıştığın gibi. Daha fazla uzatma. İşine bak dostum.

Bilgisayarda oynadığı bir kaç oyun var. Ama çok zaman harcanıyor oyuna. Genelde hep kodlama. 3 yıldır hedef hiç değişmedi. Ben bilgisayar mühendisi olacağım diyor.

Açıkçası bu tür çocukları ya da gençleri, küçük yaştan edinip yetiştiren yerler ve firmalar var, yerli ve yabancı. Eğer ciddi anlamda ilgisi varsa ve yeteneği de varsa onlara bakın derim. Sektördeki kilit alanlarda, küçük yaştan belirli bir disiplinde yetiş elemanların önemi büyük oluyor.

Açıkçası bu tür çocukları ya da gençleri, küçük yaştan edinip yetiştiren yerler ve firmalar var, yerli ve yabancı. Eğer ciddi anlamda ilgisi varsa ve yeteneği de varsa onlara bakın derim. Sektördeki kilit alanlarda, küçük yaştan belirli bir disiplinde yetiş elemanların önemi büyük oluyor.
Öyle yerler varsa söyleyin hocam.

Yazılım eğitiminde ne bekliyorsun? Edebiyat ve tarih mi bekliyorsun yazılım eğitiminde? Ayrıca dersle kazanacağı üniversite demişim. Ayrıca burada anlayamayan sensin. Her konuda çıkıştığın gibi. Daha fazla uzatma. İşine bak dostum.

Kendinle çelişiyorsun ama :

Ben de bundan bahsediyorum zaten. Üniversite en önemli olay hocam o iş için. Zaten üniversitede programlama dili değil, çalışma mantığını öğrenecektir.

Fakat yazılım öyle sağda solda beleşe verilen ya da 30₺'ye alabileceğiniz kurslardan değil, oğlunuzun derslerine çalışıp kazanacağı üniversiteden öğrenilir.

@SideWinder Hocam üniversite de bilgisayarlar var mı kendimiz mi karşılıyoruz? Ben üniversiteye gidene kadar benim pc bozulur.

Gideceğin üniversitenin imkanlarına göre değişir, ama bilgisayar labları vardır yani.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı