OKB hastalığı beni yiyip bitiriyor

@luudipieones psikolojik hastalıklar geçmek bilmiyor. 8 senedir bipolar bozukluğu tanısı altında, her gün ilaç içiyorum. 2 defa hastaneye yattım, yine yok.

Hocam araştırmalarda gördüğüm üzere ya geçiyor ya etkisini kaybediyor ya da geçmiyor kişiden kişiye değişken bir durum anladığım kadarıyla. Geçmiş olsun.

Psikiyatristiyle haftalık seanslar yapıyordu ve ilaç tedavisini doktorunun belirlediği ilaçlar ve dozlar ile düzenli bir şekilde sürdürüyordu. Spesifik olarak hangi ilaçları kullandığını bilmiyorum ama tedavisini aksatmadığını biliyorum.
Anladım hocam teşekkürler

Hocam araştırmalarda gördüğüm üzere ya geçiyor ya etkisini kaybediyor ya da geçmiyor kişiden kişiye değişken bir durum anladığım kadarıyla. Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim. Etkisini kaybeden hastalıklar var. 6 ay ilaç tedavisi görüyor ve düzeliyor. Kime göre, neye göre hesabı.

OKB'de bipolar bozukluğu gibi bir "kişisel bozukluk" ve ne yazık ki kişisel bozukluklarının tedavisi yok, gerekli şartlar ve ortamda bir anda ortaya çıkabilirler. İlaçlar ve terapiler ile uyuyan dev'i uyandırmadan yaşamak gerekiyor.

OKB'de bipolar bozukluğu gibi bir "kişisel bozukluk" ve ne yazık ki kişisel bozukluklarının tedavisi yok, gerekli şartlar ve ortamda bir anda ortaya çıkabilirler. İlaçlar ve terapiler ile uyuyan dev'i uyandırmadan yaşamak gerekiyor.
Hocam aslında her zaman bir çözüm vardır diye düşünüyorum tek sorun çözümü bulmak işte zor olan o

OKB'de bipolar bozukluğu gibi bir "kişisel bozukluk" ve ne yazık ki kişisel bozukluklarının tedavisi yok, gerekli şartlar ve ortamda bir anda ortaya çıkabilirler. İlaçlar ve terapiler ile uyuyan Dev'i uyandırmadan yaşamak gerekiyor.

Bunu reddeden psikolog çok fakat bence bunu kafaya takmaktan ziyade OKB'nin sebebini araştırmalı ve buradaki eksikliğe yoğunlaşarak daha güçlü bir profil oluşturulup hayata öyle devam etmek lazım. Yani OKB'nin ortaya bir anda çıkması da zaten yanlış giden bir şeylerin olduğu fakat önceden fark edilmemesinden kaynaklanan bir durum. Bunu fark edip düzeltemeye çalışma motivasyonuyla hareket edilirse OKB etkisiz kalır. Obsesyon olur ancak kompülsyon olmazsa bir sıkıntı olmaz.

Bende de bir ara oluyordu böyle şeyler sonra zamanla bayağı azaldı sonra tekrar arttı, son zamanlarda bana da çok oluyor ancak edindiğim bilgiler sayesinde kafamı dinlendirebiliyorum. Umutsuzluğa kapılmamam gerektiğini biliyorum. Bence böyle davranılırsa bir sıkıntı çekmezsiniz. Ama kesinlikle terapiste gitmek lazım, ben de zaten sınavdan sonra gitmeyi düşünüyorum. Bunlar oldukça olağan şeyler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı