Okb ile savaşım

JETTİN ULTİSİ

Hectopat
Selamlar ben biraz içimi dökmek istiyorum. Bu konulardan hoşlanmayan arkadaşlar konudan çıkabilirler. Yaklaşık 4 yıl önce liseye başlamam ile birlikte hastalığa ilk adımlarımı attım. Göğsümde bir sıkıntı oluyordu ve okula giremiyordum. Neyse ki açık öğretime geçerek sorunu biraz da olsa hallettim. Şu an mezuna kaldım. Üniversite sınavı için dersler hakkında altyapım yok. Sınava hazırlanmak zor oluyor. Bir de aşırı derecede takıntılarım var. Sürekli dua okuyorum. Günah işlerim diye. Okuduğum şeyi sürekli tekrar okuyorum olmadı deyip. Doktora gidiyorum lakin ilaç tedavisi bir yere kadar diyorlar. Bu hastalığı atlatıp iyileşen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi?

Hocam, bu hastalık bende de var. Lanet bir hastalık.

Belirtisi olarak:
1- Sürekli el yıkamak
2- İkide bir ışığı söndürüp açmak
3- Sürekli telefonu kontrol etmek
4- Cüzdanımda "Acaba para cüzdandan düştü mü?"

Ben psikiyatri hastanesinde 33 gün yattım. Hatta 17 yaşında iken bile hastaneye yattım. Doktorların bana koydukları tanı; OKB ve Bipolar(şizoaffektif) bozukluğu. İşte her neyse...

Benimle tedavi olan biri sürekli dua ediyor. "Acaba Allah'a hakaret mi ettim?" gibi kafasında değişik düşünceler yer alıyordu.

Obsesif= Takıntı, vesvese, kuruntu
Kompulsif= Zorlantı(Eylem)

İlk başta obsesif takıntısı akla geliyor arkasından yapma isteği geliyor. Örnek olarak;
"Işığı açık mı unuttum" buna obsesyon deniyor. Yani insanın aklına takılıyor.
Işığı sürekli açıp kapatmak. Bu da zorlantı. Yani eyleme geçme hareketi. Kompülsiyon da diyebiliriz.

Dini konuda yorumum:Her zaman Allah günah için zorluk vermez. Sabredenlere sevap kazanma imkanı içinde verebilir.
Kendinizi günahkar düşünmek yerine cidden yaptıgınız bir günah için tevbe edin. Günahkarım diye takıntıya düşmek iyi değildir. Allahın sizi her zaman affedeceğini düşünün onun yerine.
Son olarak geçmiş olsun. Allah sağlık sıhhat versin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı