Okuduğunu anlayamamak

darkgamer

Kilopat
Düzenli olarak kitap okuma alışkanlığı olan birisi değilim. Kitap okumayı alışkanlık haline getirmeyi çok istiyorum ama nedense okuduklarım çoğunu anlamıyorum, bana ne önerirsiniz? Şu an dostoyesvki'den ezilenler okuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
kitap okumayı düzenli bir hale getirmen lazım. ve demekki okurken içtenlikle okumuyorsun. okurken okuduğun olayları yerleri ve zamanları kafanda hayal ederek okuman lazım. düzenli şekilde yaparsan bunu sorunun çözülür

Naçizane fikrim öncelikle eğlenceli şeyler oku. Dünya klasikleri kitap okuma alışkanlığı kazanmak için en iyi başlangıç değil. Filmini izlemiş olduğun kitapları oku "Marslı" gibi. Kitap okuma alışkanlığı dediğimiz şey kitap okumayı isteyerek yapmaktır. Okurken heyecanlanman devam etmeyi kendin istemelisin, bunun bence düzenli okumak ile bir ilgisi yok. Webtoon okuyarak başlayabilirsin ya da izlediğin bir animenin mangasını. Okurken eğlen devamı kendi geliyor (şu anda ScribbleHub gibi sitelerden normal insanların yazdığı fanfiction veya romanları okuyarak kitaplara para harcamamaya çalışan biri olarak konuşuyorum.)

Dünya klasikleri yerine hikaye tarzında kitaplara yönel. Mesela insan neyle yaşar okuması çok basit bir kitap. Okudukça okuma anlaman gelişir öyle girersin diğer klasiklere.

Düzenli olarak kitap okuma alışkanlığı olan birisi değilim. Kitap okumayı alışkanlık haline getirmeyi çok istiyorum ama nedense okuduklarım çoğunu anlamıyorum, bana ne önerirsiniz? Şu an dostoyesvki'den ezilenler okuyorum.
Dostum Dostoevsky okuma bence yeni yeni alışmaya çalışıyorsan. Stefan Zweig okuyabilirsin, hem kısadır hem de anlaşılırdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı