Okul harçlığı yetmiyor

Sandviç 27 TL mi? Şaka gibi. Akşamdan marketten hazır sandviç alıp çantana koyabilirsin, en son 9.5 TL idi A101'de.
En iyisi evde yapmak. Bimdeki ekmeklerden alacaksın tost için kare olanlardan. içine bi salça koycaksın ısıtacaksın yani tabi soğuk olarak öğlene kadar fakat o salça ekmeğe yapışçak. Bunu bir arkadaşım yapıyor ve ekstra yapıp sınıfa satıyor 20 TL ye :D "Kantinden ucuzum gel abim gel" sloganı vardı bugün.
 
Ben kahvaltıyı evde yapıyor, okulda bir şey yemiyorum. Yemeye kalksam, bana verilen harçlıktan ya çok az bir miktar kalır, ya da hiç kalmaz. Bence kahvaltını evde yapmalısın veya ekmek arası vs. hazırlayıp okula götürmelisin.
 
Hocam benim olduğum konumdanda etkili olabilir. İzmir'de yaşıyorum ve deniz kenarı okullarından birisi -ne kadar etkiler bilemiyorum- yani ortaokulda 7TL'lik ayvalık tosta pahalı derdim liseye geçtim bir tost 18TL di. Bu yıl 28 olmuş. 2. dönem başlamasının sebebi bence düzeni oturtmak. Bu kararı 4-5 okulla beraber alıyor sanırım kantinci.

Yani ilk dönem okulun tümü kantinden mi yemek zorunda?
 
Evet tost yetmez cidden şuan siz yazınca tık etti. Meyve güzel fikir, deneyeceğim yarın.
Sabah kahvaltını yap, 2-3 ders geçtikten sonra meyve kemirirsin, öğlene de karnını doyurursun.

Okulun etrafında büfe falan yok mu?
Ben öğrenci iken oraya gidip yemek yerdim, kantine kıyasla doyurucu yemekler vardı ve çeşit-fiyat olmak üzere uygun yemeklerdi.

3 sene öncesi 20-30 TL ile köfte ekmek, pizza, patates kızartması alıp çayımızı da içiyorduk ama iş işten geçti artık. :)
 
En iyisi evde yapmak. Bimdeki ekmeklerden alacaksın tost için kare olanlardan. içine bi salça koycaksın ısıtacaksın yani tabi soğuk olarak öğlene kadar fakat o salça ekmeğe yapışçak. Bunu bir arkadaşım yapıyor ve ekstra yapıp sınıfa satıyor 20 TL ye :D "Kantinden ucuzum gel abim gel" sloganı vardı bugün.
Evde yap veya dediğimi yap, okulda o para verilmez. Arkadaşın yolunu bulmuş, örnek alınmalık 🤝 🙂
 
En iyisi evde yapmak. BİM'deki ekmeklerden alacaksın tost için kare olanlardan. İçine bir salça koycaksın ısıtacaksın yani tabii soğuk olarak öğlene kadar fakat o salça ekmeğe yapışçak. Bunu bir arkadaşım yapıyor ve ekstra yapıp sınıfa satıyor 20 TL'ye :D "kantinden ucuzum gel abim gel" sloganı vardı bugün.

Ekstra para çıkarmak için A101'den veya BİM'den ıvır zıvır alıyordum ve kantin ne kadara satıyorsa hep 1 TL az satıyordum. 30 TL'lik ıvır zıvır alıp onu satıp 60 TL yapıyordum. Deneyin bence.
 
50TL ile bir ayı geçiriyorum ama sana eskiden uyguladığım bir tavsiyeyi vermem gerekirse otlakçılık güzel ve ekonomik bir şey okulda arkadaşların vardır sayısız bahaneyle "Oğlum vereceğim diyorum sen kardeşine güvenmiyor musun? Öyle olsun kardeş dedik bağrımıza bastık." tarzı triplerle arkadaşlarına kantinden istediğini aldırabilirsin devlet okuluna gidiyorsan ne kadar işe yarar bilmiyorum ama özel okulda işe yarıyordu ve cebimden hiç bir şey çıkmıyordu sene sonunda her yerden engelliyordum. Ayrıca sabah evde yemek hazırlamakta mantıklı duruyor.
 
Yarım saat erken kalkıp kahvaltını et hocam. Evden birşeyler yap koy. Sandviç, patates, tost, yumurta haşlaması gibi şeyler olabilir. Okulda birşeyler yeme.
 

Geri
Yukarı