Okul zorla deneme sınavı parası topluyor

O 60 liraya kazanmak için inşaatta 3 4 saat çalışmak gerekiyor belki zor durumdalar böyle yargılamak iyi değil.

Böyle yargılamıyorum ancak büyük bir para değil. Bugün en ufak bir şey almak istediğinde 50-60₺ cebinden yok oluyor.
İki minibüse binsen git gel yapsan cebinden 25-30₺ çıkıyor. Büyük bir meblağ değil yani.
Bu 60₺'ye yaklaşık 6-8 adet denemeye girilecek sonuçta ve bakınca da bir deneme için gayet uygun. Bunu belirtiyorum.
Ki 3-4 saatte 60 lira nerede kazanılıyor bilmiyorum ama part time çalışan arkadaşların saatlik ücreti 50₺ gibi rakamlara geliyor.

Doğru ama her öğrenciden para almamalılar. Ücretsiz yapsınlar o zaman. Hatta şahsen ben müdürün bu işten kâr ettiğini düşünüyorum.

Durumu olmayandan ücret alınması işin saçma kısmı ancak şöyle bir şey var bu denemeler MEB tarafından gönderilen denemeler değil.
Okullar belli yayınlar ile anlaşıp öğrenci başı ücret karşılığında deneme alıyor. Örnek olarak 150 adet 11. sınıf öğrencisi var ve o 6-8 denemelik setten 150 adet alınıyor. Bu durumda da okul zarara girmemek için o parayı bir şekilde alıyor.
Yanlış bir durum bunun yerine girip girmek istemeyenlerin sayısı alınıp ona göre alınabilir ama yapmıyorlar buna da yapacak bir şey yok.

Neden arkadaşa deneme parasını göndermiyorsun çok para değilse?

Sen eğer markete girdiğinde 1-2 şey alıp 50-60 verip çıkıyorsan çok para değildir. Hele ki asgari ücrete bakarsak %0, 52'lik bir kısmına eş değer.
Göndermek de sorun değil merak etme.

Biz elektrik kalorifer işi yapıyoruz. Hepsi en fazla 3 4 gün sürüyor. 8 9 bin arası fiyat alıyoruz, burada öyle derken kimse çalışmaz o fiyatlara.

Değil mi? Ben de su ve doğal gaz tesisatı yaptım daha önce bundan 2, 5-3 sene evvel 2 günde 10.000₺ cebe koyuyorduk.

Geçenlerde dedeme sormuştum 45-50 bin gibi fiyattan bahsetmişti. 3 kişi çalışan düşünüldüğünde 2-3 günde temizinden 8-10 arası koydu cebe.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle yargılamıyorum ancak büyük bir para değil. Bugün en ufak bir şey almak istediğinde 50-60₺ cebinden yok oluyor.

İki minibüse binsen git gel yapsan cebinden 25-30₺ çıkıyor. Büyük bir meblağ değil yani.

Bu 60₺'ye yaklaşık 6-8 adet denemeye girilecek sonuçta ve bakınca da bir deneme için gayet uygun. Bunu belirtiyorum.

Ki 3-4 saatte 60 lira nerede kazanılıyor bilmiyorum ama part time çalışan arkadaşların saatlik ücreti 50₺ gibi rakamlara geliyor.

Durumu olmayandan ücret alınması işin saçma kısmı ancak şöyle bir şey var bu denemeler MEB tarafından gönderilen denemeler değil.

Okullar belli yayınlar ile anlaşıp öğrenci başı ücret karşılığında deneme alıyor. Örnek olarak 150 adet 11. sınıf öğrencisi var ve o 6-8 denemelik setten 150 adet alınıyor. Bu durumda da okul zarara girmemek için o parayı bir şekilde alıyor.

Yanlış bir durum bunun yerine girip girmek istemeyenlerin sayısı alınıp ona göre alınabilir ama yapmıyorlar buna da yapacak bir şey yok.

Sen eğer markete girdiğinde 1-2 şey alıp 50-60 verip çıkıyorsan çok para değildir. Hele ki asgari ücrete bakarsak %0, 52'lik bir kısmına eş değer.

Göndermekte sorun değil merak etme.

Gönder o zaman 60 TL almışlar. Nereden baksan 5 deneme falan yapılıyor,
Okullarda genelde. 300 TL gönderir misin arkadaşa?

Gönder o zaman 60 TL almışlar nereden baksan 5 deneme falan yapılıyor okullarda genelde 300 TL gönderir misin arkadaşa.

Akıllı arkadaşım o deneme parası tek bir kere veriyorsun set olarak geliyor sana.

3-4 günde 8-9 bin cebine koyuyorsun 60₺ çok mu söyle bakalım.

Daha yazdığımı bile okumaya tenezzül etmemişsin kendi kısmına odaklanıp yorumda bulunuyorsun.

Göndermek de sorun değil merak etme.

Değil mi? Ben de su ve doğal gaz tesisatı yaptım daha önce bundan 2, 5-3 sene evvel 2 günde 10.000₺ cebe koyuyorduk.

Geçenlerde dedeme sormuştum 45-50 bin gibi fiyattan bahsetmişti. 3 kişi çalışan düşünüldüğünde 2-3 günde temizinden 8-10 arası koydu cebe.

Burada asgari ücreti doğal gaz işini karıştırmaya gerek yok. Ben de biliyorum dışarı çıktığım zaman 60'lık 70'lik olduğumu. Sıkıntı şurada, 1. deneme sınavı eski yılların oluyor. 2. bazı öğrenciler cevapları çalıyor. 3. öğretmenler gözetlemiyor bile, telefonla oynuyorlar. Yani buradaki amaç okulun deneme sınavı yapması değil gibi. 2 TL'lik 2020 yılındaki denemeyi bize 60 TL'ye kitleyip cebe indirmek, benim zoruma giden bu.

Akıllı arkadaşım o deneme parası tek bir kere veriyorsun set olarak geliyor sana.

3-4 günde 8-9 bin cebine koyuyorsun 60₺ çok mu söyle bakalım.

Daha yazdığımı bile okumaya tenezzül etmemişsin kendi kısmına odaklanıp yorumda bulunuyorsun.

Set olarak gelmiyor, her deneme için para ödüyorsun. Bana çok gelmeyebilir ama arkadaşa çok geliyor ama senin için 60 TL küçük bir meblağ. Konuyu neden saptırdın anlamadım.

Set olarak gelmiyor her deneme için para ödüyorsun, bana çok gelmeyebilir ama arkadaşa çok geliyor, ama senin için 60 TL küçük bir meblağ, konuyu neden saptırdın anlamadım.

Gel bakalım.

1696198508884.png

6 adet ve fiyatı 125₺ ki okullar bunu toplu bir şekilde toptancı kırtasiyelerden temin ediyor ve fiyatları doğal olarak çok daha düşük oluyor.

Senin tanesi 60 dediğin denemenin iki adet parasına 6 tane alabiliyorsun bakınca. Seni kazıklamışlar tane olarak ücret alıp kar elde etmişler.

1696198744422.png

Daha uygunları da var yok değil hani. :D

Ayrıca gelip bu kadar az ise öde diyen ben değildim.

Burada asgari ücreti doğal gaz işini karıştırmaya gerek yok ben de biliyorum dışarı çıktığım zaman 60'lık 70'lik olduğumu sıkıntı şurada 1. deneme sınavı eski yılların oluyor 2. bazı öğrenciler cevapları çalıyor 3. öğretmenler gözetlemiyor bile telefonla oynuyorlar yani buradaki amaç okulun deneme sınavı yapması değil gibi 2TL'lik 2020 yılındaki denemeyi bize 60 TL'ye kitleyip cebe indirmek benim zoruma giden bu.

1. eski olduğuna nereden eminsiniz? 2. çalsınlar seni bağlayan şey ne? 3. öğretmenlerin gözetlememesi seni pek alakadar etmiyor. Gireceksin tüm verimliliğin ile sınavı yapmaya çalışacaksın ve işin içinden çıkacaksın.

Gel bakalım.

Eki Görüntüle 1964517

6 adet ve fiyatı 125₺ ki okullar bunu toplu bir şekilde toptancı kırtasiyelerden temin ediyor ve fiyatları doğal olarak çok daha düşük oluyor.

Senin tanesi 60 dediğin denemenin iki adet parasına 6 tane alabiliyorsun bakınca. Seni kazıklamışlar tane olarak ücret alıp kar elde etmişler.

Eki Görüntüle 1964519
Daha uygunları da var yok değil hani. :D

1. eski olduğuna nereden eminsiniz? 2. çalsınlar seni bağlayan şey ne? 3. öğretmenlerin gözetlememesi seni pek alakadar etmiyor. Gireceksin tüm verimliliğin ile sınavı yapmaya çalışacaksın ve işin içinden çıkacaksın.

Eski olduğuna %100 eminim. Öğretmenlerin sorumsuzluğu kabul edilemez. Ayrıca diğer öğrenciler Full çekip hakkımıza giriyor. Ben yarın 444 0 632'yi arayıp konuşacağım daha fazla uzamasın konu. Hepinize teşekkür ederim, iyi günler.

Diğer öğrenciler ful çekip hakkımıza giriyor. Ben yarın 444 0 632'yi arayıp konuşacağım daha fazla uzamasın konu hepinize teşekkür ederim iyi günler.

Ara konuş derdini anlat çözümü olursa olur.

Deneme sınavlarında ilk bilmem kaça girmek mi önemli yoksa kendini deneyerek nerelerde eksiğin olduğunu ölçmek mi önemli o kişisel karar bir şey diyemeyeceğim.

Eski olduğuna %100 eminim öğretmenlerin sorumsuzluğu kabul edilemez.

Önünüze gelmeden emin olmayın derim.

İllaki eski yayınları önünüze koyup alın size deneme derler ama hepsi böyle olmaz. Kesinlikle konulmaz demiyorum ihtimali var ancak kendini deneyebilmen için güzel bir fırsat olduğu gerçeğini değiştirmiyor bu durum.

Ara konuş derdini anlat çözümü olursa olur.

Deneme sınavlarında ilk bilmem kaça girmek mi önemli yoksa kendini deneyerek nerelerde eksiğin olduğunu ölçmek mi önemli o kişisel karar bir şey diyemeyeceğim.

Önünüze gelmeden emin olmayın derim.

İllaki eski yayınları önünüze koyup alın size deneme derler ama hepsi böyle olmaz. Kesinlikle konulmaz demiyorum ihtimali var ancak kendini deneyebilmen için güzel bir fırsat olduğu gerçeğini değiştirmiyor bu durum.

Bizim okul hep eski deneme yapıyor. Yani 3 senedir okuyorum, sınavdan sonra kitapçığı araştırıyorum. Zaten her sene müfredat değiştiği için soruların çoğunu çözemiyoruz. 2 senedir eski deneme yapıyolar bu sene de öyle yapacaklardır eminim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı