- Makaleler
- 13
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Sistem: Ryzen 7 570x / Asrock B450M Pro4 / HyperX Fury 2x8 3600Mhz Cl16 OC / Deepcool AK400 / EVGA RTX 3070 XC3 Ultra / Lian Li A3
O 60 liraya kazanmak için inşaatta 3 4 saat çalışmak gerekiyor belki zor durumdalar böyle yargılamak iyi değil.
Böyle yargılamıyorum ancak büyük bir para değil. Bugün en ufak bir şey almak istediğinde 50-60₺ cebinden yok oluyor.
İki minibüse binsen git gel yapsan cebinden 25-30₺ çıkıyor. Büyük bir meblağ değil yani.
Bu 60₺'ye yaklaşık 6-8 adet denemeye girilecek sonuçta ve bakınca da bir deneme için gayet uygun. Bunu belirtiyorum.
Ki 3-4 saatte 60 lira nerede kazanılıyor bilmiyorum ama part time çalışan arkadaşların saatlik ücreti 50₺ gibi rakamlara geliyor.
Doğru ama her öğrenciden para almamalılar. Ücretsiz yapsınlar o zaman. Hatta şahsen ben müdürün bu işten kâr ettiğini düşünüyorum.
Durumu olmayandan ücret alınması işin saçma kısmı ancak şöyle bir şey var bu denemeler MEB tarafından gönderilen denemeler değil.
Okullar belli yayınlar ile anlaşıp öğrenci başı ücret karşılığında deneme alıyor. Örnek olarak 150 adet 11. sınıf öğrencisi var ve o 6-8 denemelik setten 150 adet alınıyor. Bu durumda da okul zarara girmemek için o parayı bir şekilde alıyor.
Yanlış bir durum bunun yerine girip girmek istemeyenlerin sayısı alınıp ona göre alınabilir ama yapmıyorlar buna da yapacak bir şey yok.
Neden arkadaşa deneme parasını göndermiyorsun çok para değilse?
Sen eğer markete girdiğinde 1-2 şey alıp 50-60 verip çıkıyorsan çok para değildir. Hele ki asgari ücrete bakarsak %0, 52'lik bir kısmına eş değer.
Göndermek de sorun değil merak etme.
Biz elektrik kalorifer işi yapıyoruz. Hepsi en fazla 3 4 gün sürüyor. 8 9 bin arası fiyat alıyoruz, burada öyle derken kimse çalışmaz o fiyatlara.
Değil mi? Ben de su ve doğal gaz tesisatı yaptım daha önce bundan 2, 5-3 sene evvel 2 günde 10.000₺ cebe koyuyorduk.
Geçenlerde dedeme sormuştum 45-50 bin gibi fiyattan bahsetmişti. 3 kişi çalışan düşünüldüğünde 2-3 günde temizinden 8-10 arası koydu cebe.
Son düzenleyen: Moderatör: